Anahtar Kelimeler:

Tohum Müracaatları Başladı

Tohum Müracaatları Başladı

 Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada tohumluk müracaatlarının başladığı bildirildi ve bazı konularda hatırlatma yapıldı.

Bilgi Verildi

Kurumdan yapılan açıklamada, “İl ve İlçe Müdürlüklerimizin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilerimizden sertifikalı tohum kullanan çiftçi ve üreticilerimize Buğdayda 7,50 TL/dekar, Arpada ise 6,00 TL/dekar tohum desteği verilecek olup 2014 Ekim ve üretim sezonunda güzlük ekimlerde tohum kullanımı destekleme ödemesinden yararlanacak çiftçilerimiz 02 Eylül 2013 tarihinden 31 Aralık 2013 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine gelerek Çiftçi Kayıt Sistemindeki kayıtlı bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir” denildi.

Kırbaş Açıklama Yaptı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “Sertifikalı tohum kullanmakla üreticilerimiz kimliği belirlenmiş ve daha kaliteli ve üstün verimli bir tohum kullanmış olacaklar ve bu nedenle de hasatta daha kaliteli ve daha bol ürün almış olacağını söyledi. 2013 yılı il müdürlüğü verilerine ilimizde güzlük ve yazlık olarak toplam 1.662 üretici 15.520 hektar alanda sertifikalı tohum kullanarak ekim yapmış olup bu çiftçilere 906.341TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 125 bin hektar buğday ve 40 bin hektar arpa ekimi yapılmış olup sertifikalı tohum kullanım oranı çok düşük düzeyde kalmıştır. Çiftçilerimizin ilimiz şartlarına uygun tohumluk seçiminde de il ve ilçe müdürlüklerimize danışmaları menfaatlarına olacaktır” dedi.

Müracaat Konusu

Söz konusu desteklemeye ait ödemeler aylık olarak yapılacağını, her ay müracaat eden çiftçi ve üreticilerin ödeme icmallerinin Bakanlığa bildirilerek gerekli ödeme işlemleri tamamlanacağını söyleyen İl Müdürü Kırbaş, daha detaylı ve ayrıntılı bilgi almak isteyen çiftçilerimizin Kırıkkale İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyleyerek, süresi içerisinde başvurusunu yapmayan çiftçilerimizin daha sonraki itirazları kabul edilmeyeceği konusunda uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kırbaş, 2014 üretim yılında da üreticilerimize bol ve bereketli ürün temennisinde bulundu.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli