Anahtar Kelimeler:

Sanayi Siciline Kaydolun

Sanayi Siciline Kaydolun

 Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yasal süresi içerisinde sanayi siciline kaydolmayan işletmelerin 31.12.2014 tarihine kadar kaydolmaları durumunda idari para cezası uygulanmayacağı konusunda uyardı.

Önemli Bir Konu

Bu konuda bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Okan Şahin, şunları söyledi: “Bilindiği üzere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında sanayi işletmeleri olarak değerlendirilen ve en az bir işçi çalıştıran işletmelerin, sanayi siciline kayıt yaptırmaları yasal bir zorunluluktur. Yeni kurulan sanayi işletmeleri en geç iki ay içerisinde sanayi siciline kaydolmak zorundadırlar. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen sanayi işletmelerine 731,00 TL. idari para cezası uygulanması gerekmektedir.

Ceza Uygulanmasın

Ancak 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yayımı tarihinde yürürlüğe giren 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2’nci maddesi gereğince faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden yasal süresi içerisinde sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31.12.2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında sanayi siciline tescil ettirmeyenler için 6948 sayılı Kanunda öngörülen idari para cezası uygulanmayacaktır.

Sanayi siciline kaydolmak, sanayi işletmelerine birçok avantaj sağlamaktadır. Sanayi siciline kayıtlı olan işletmeler;

Destekten Yararlanın

-İhraç kaydıyla mal tesliminde KDV Tescil-Terkin işlemlerinden faydalanır.

-Elektrik ücretlerini Sanayi Abonesi Tarifesinden yararlanmak suretiyle yaklaşık %20 daha ucuz öderler.

-Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar.

-Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar.

İlimizde bulunan söz konusu sanayi işletmelerinin 6495 sayılı Kanunda belirtilen idari para cezası muafiyetinden yararlanarak ileride yapılacak denetimlerde mağdur olmamaları bakımından 31.12.2014 tarihine kadar sanayi siciline kaydolmaları gerekmektedir. 

Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.”



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli