Anahtar Kelimeler:

Korkmaz Sistemi Anlattı

Korkmaz Sistemi Anlattı

 Akıllı Kent Otomasyon

Sistemi Hizmete Geçiyor

Günümüz belediyeciliği, kentlinin daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşabilmesi ve kentin daha modern bir görünüme kavuşabilmesi için “bilişim teknolojilerini” kullanmayı gerekli kılmakta. Bu kapsamda Kırıkkale Belediyesi Kent Otomasyon Sistemini hayata geçiriyor.

Sonuna Gelindi

Bu kapsamda Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz şu açıklamayı yaptı ve sistemle ilgili bilgi verdi: “Kaynakların etkin ve verimli kullanımı için kentle ilgili tüm bilgilere hızla erişmek gerekmektedir. Bunun için de bilişim teknolojilerinden faydalanmamız gerekir. Kırıkkale Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha hızlı ve daha kolay hizmet verebilmek, doğru karar verip, yerinde yatırımlar yapabilmek için kısacası, hizmet kalitesi artmış bir belediye olmak için “Kentsel Otomasyon Sistemi" projesini sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Veri Tabanı Oluşturuldu

Başlatmış olduğumuz bu projede ilk olarak oluşturmuş olduğumuz ekiplerle kenti karış karış gezip, kent taşınmazı ve kentli envanteri ile ilgili bilgileri toplayıp, kentsel otomasyon sistemimizin veri tabanı kısmını oluşturduk. Bu sistem ile kent ve kentliye ait tüm bilgiler tek bir veritabanında toplanmıştır, sürekli güncellenecek ve bu sayede güncel bir “Kent Bilgi Bankası” kurulmuş. Kent ve kentli ile ilgili bilgiler, sadece belediye çalışmaları için değil, kente yatırım yapmak isteyen ya da kentte herhangi bir sosyal faaliyette bulunmak isteyenler için de önemlidir. 

Gelişen Bir Belediye Olmayı Hedeflemektedir

Örneğin; yapılacak bir gıda yardımından kimin faydalanacağı, Acil durumlarda istenen bir kan grubunun kimlerde olduğu,  Ne kadar işsiz vatandaşımızın olduğu, 2013 yılında kaç kişinin okula başlayacağı gibi bilgilere ulaşılabilecektir. “Kentsel Otomasyon Sistemi Projesi” ile belediyemiz; Vatandaşlarımızın sorunlarını, istek ve şikâyetlerini yerinde ve zamanında tespit etmeyi, Sorunların çözümünde vatandaşlarımızın da katılımını sağlamayı, Bürokrasiyi azaltmayı ve kâğıt kullanımı yerine, bütün işlemleri elektronik ortama taşıyan bir belediye olmayı, Paylaşımcı, katılımcı, şeffaf, üretken, değişen ve gelişen bir belediye olmayı hedeflemektedir.

Sadece TC Numarası İle Bir Çok İşlem Yapılacak

Doğal afet ve kriz durumlarında hızlı karar verilebilecek, Vatandaşlarımıza daha önce her birimde verilen Sicil numaraları yerine, belediyemizdeki tüm işlemleri artık sadece T.C. Kimlik numaraları ile kolayca yapabilecekler, Belediyemiz ve vatandaşlarımız arasındaki ilişkiler elektronik ortama taşınarak e-belediye ( yani elektronik belediyecilik), t-belediye ( yani telefon belediyeciliği), s-belediye ( yani SMS veya mobil belediyecilik) gibi teknolojik imkânlarla, vatandaşlarımızın bulundukları yerden 7 gün 24 saat belediye işlemlerini yürütmeleri sağlanacak.

Uygulamalara Geçişi Sağlanacak

Vatandaşlarımız belediyeye gelmeden, telefon ve internet üzerinden Su, Emlak, Çevre Temizlik Vergisi, İlan-Reklâm gibi borçlarını sorgulayabilecek, yine internet üzerinden belediyeye gelmeden “Kredi Kartı” ile tüm ödemelerini yapabilecek. Vatandaşımız Cep telefonundan SMS yoluyla tüm borçlarını sorgulayabilecek. Belediyemiz giriş katına kurulacak olan “Resepsiyon Servisi”  ile vatandaşlarımızın resmi işlemleri ve müracaatları ile ilgili ilk başvurularının alındığı ve ilgili birimlerin kullandığı uygulamalara geçişi sağlanacaktır.

Bilgi Alış-Verişi Yapılabilecek

Saha çalışması sonucu ortaya çıkacak olan mekâna dayalı analizler yapılarak, şehrimizin sosyo-ekonomik ve kültürel ihtiyaçları belirlenip, belediyemizin yatırımları bu yönde yapılacak, E-Devlet kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarla entegrasyon sağlanıp, bilgi alış-verişi yapılabilecek, Bilgiye dayalı Stratejik Planlama yapılabilecek, İstek, şikâyet ve anket gibi uygulamalarla katılımcı belediye olunacak, Kişiler, kent rehberi ile kenti tanıma imkânı bulacak ve adres arama/yönlendirme işlemlerini yapabilecekler. Kısacası Kırıkkale Belediyesi olarak, “Kentsel Otomasyon Sistemi Projesi” ile beraber Belediyemiz faaliyetlerinde bilişim teknolojilerini en üst düzeyde kullanmayı, vatandaş odaklı bir yönetim kurulmuştur. Bu proje ile beraber Kırıkkale’yi “Akıllı Kent”ler arasında görmüş olacağız. Kentimiz için büyük önem arz eden bu konuya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı, tüm katılımcılara teşekkür eder, “Kentsel Otomasyon Sistemi Projesinin” tüm Kırıkkale’lilere hayırlı olmasını dilerim.”



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli