Anahtar Kelimeler:

Hac Adaylarına İkinci Şok

Hac Adaylarına İkinci Şok

 Hac kontenjanlarının azaltılması sonucu bu yıl fırsatı yitiren hacı adayları, ikinci bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı.

Yeniden almak zorunda kalacağız

Hac için bir yıllık pasaport çıkaran hacı adayları, seneye pasaportlarını yenilemek zorunda kalacak. Bir kez daha pasaport çıkarmak zorunda kalacakları için yeniden masraf edeceklerini belirten adaylar, devletin kendilerine yardımcı olmasını istiyor. Hacı adayı Akif Düman, “Biz bu sene Hac’a gideceğiz diye bir yıllık pasaport aldık ve kişi başı 220 TL ödeme yaptık. Fakat bu sene hac kontenjanı düşürüldüğü için hac’a gidemiyoruz ve seneye bir daha pasaport almak zorunda kalacağız”

Yatırdık Ve Mağdur Olduk

“Bizler bu sene gideceğiz diye altın bozdurup, hayvanlarımızı satıp hac paramızı ve pasaport ücretini yatırdık ve mağdur olduk. Yaklaşık olarak 14 bin 800 kişinin bu şekilde ikinci kez pasaport aldığını düşünürsek, 3 milyon 256 bin TL gibi yüksek bir maliyet açığa çıkıyor ki bu duruma yetkililerin göz yummasını istemiyoruz ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz." dedi. Konu hakkında bilgi talebinde bulunduğumuz Kırıkkale Müftüsü Said Gerek ise bu konunun yeni olduğunu, bir gelişme olmadığını belirtti.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı