Anahtar Kelimeler:

4 Lisede Değişiklik

4 Lisede Değişiklik

 Milli Eğitim Açıklaması

Kırıkkale`de genel liselerin dönüşümü projesi kapsamında 4 lisede değişikliğe gidilerek meslek lisesine dönüştürüldü.

Önemli Bir Çalışma

Milli Eğitim Bakanlığı`nın Mesleki Eğitimi güçlendirme ve nitelikli iş gücü yetiştirme ve öğrencileri yüksek öğrenime hazırlama kapsamında yapılan değişiklikle 17 Ağustos Lisesi`nin 17 Ağustos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak, Malazgirt Lisesi`nin, Malazgirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak, Delice`nin Çerikli beldesinde Çerikli Lisesi`nin Çerikli Çok Programlı Lisesi olarak ve Çelebi ilçesindeki Çelebi Lisesi`nin ise Çelebi Çok Programlı Lise olarak dönüşümünün sağlandığı bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bahattin Kapucu, daha kaliteli ve verimli eğitim verebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değişikliğin uygun görüldüğünü söyledi.

Bilgi Verildi

Genel liselerin Anadolu Liselerine dönüşümüyle ilgili 2010 yılında bir genelge yayınlandığını dile getiren Şube Müdürü Kapucu, "Genelgede, okul türlerinin azaltılması ve mesleki ve teknik eğitim okullarına daha fazla öğrenci yönlendirilmesine dair açıklamalar bulunmaktadır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle genel lise programı uygulayan müstakil bir lise olmayacaktır. Ancak çok programlı liseler bünyesindeki genel lise devam edecektir. Anadolu lisesine dönüşen liselere kayıt dönemi SBS sonuçlarına göre yerleştirmeye esas başvuru ve yerleştirme kılavuzunda yer alacaktır. Dönüştürülen okullarımızdan Malazgirt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`ne `Tapu-Kadastro-Haritacılık` ve Çerikli Çok Programlı Lisesi`ne ise `Hasta ve Yaşlı Hizmetleri` alanı açılarak bu okullarımızda alanlarına yönelik eğitim verilecektir" dedi.

Tercih Konusu

Dönüştürülen liselerdeki alanlara yapılacak kayıtlarla ilgili olarak Şube Müdürü Kapucu, "2013-2014 eğitim-öğretim yılında bu alanlara 9`ncu sınıf yıl sonu başarı puanının yüzde 60`ı ve ortaokul sınıflarının yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 40`ı etkilendirilerek elde edilecek puan üstünlüğüne göre yerleştirilecektir. Alan seçimlerini yapmak için ise 7 Ağustos tarihine kadar kendi okudukları okul idarelerine müracaat ederek tercihlerini yapabilecekler" şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli