Anahtar Kelimeler:

Sızıntı İçin İnceleme Başlatıldı

Sızıntı İçin İnceleme Başlatıldı

Ham Petrol Sızdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kırıkkale`de kurulu bulunan Türkiye Petrolleri Rafineri A.Ş.de (TÜPRAŞ) meydana gelen petrol sızıntısına anında müdahale dildiğini bildirdi.

Sızıntı Olmuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kırıkkale`de kurulu bulunan Türkiye Petrolleri Rafineri A.Ş.de (Tüpraş) meydana gelen petrol sızıntısına anında müdahale dildiğini bildirdi. Bakanlık, büyük bir çevre felaketine dönüşmesi önlenen sızıntıyla ilgili olarak Tüpraş hakkında inceleme başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 14 Temmuz günü gece saat 23.00`te meydana gelen sızıntı sonrası Bakan Erdoğan Bayraktar`ın talimatıyla harekete geçen ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Genel Müdürlüğü ekiplerinin Tüpraş yetkilileriyle birlikte Kızılırmak ve toprağa karışan petrol atıklarının temizlenmesi çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Felaket Olmadan Önlendi

Büyük bir çevre felaketin dönüşmeden önlenen petrol sızıntısı olayı şöyle gerçekleşti: "TK-4104 numaralı ham petrol dolu tankın taban kısmında başlayan sızıntı, toprakla oluşturulan koruma havuzunda petrol atığı birikmesine neden oldu. Biriken petrol atıklarının bir kısmı yağmur suyu kanallarıyla Kızılırmak`a ulaştı. Atık petrolün yayılmasının önlenmesi ve çevreye zarar vermemesi için Tüpraş ekipleri tarafından Kızılırmak üzerinde `yağ emeci sosis bariyerlerle` önlem alındı.

İnceleme Başlatıldı

Bariyerlerde ve koruma havuzunda biriken petrol atıkları, vidanjörlerle çekilerek beton havuzlara boşaltılarak geri kazanımı sağlandı. Ayrıca, koruma havuzunun toprağı da sıyrılarak lisanslı ve sözleşmeli çimento fabrikalarına gönderildi." Kızılırmak`tan su numuneleri alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Çevre Referans Laboratuarı’na göndererek olası gelişmeleri sürekli olarak takip ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyük bir çevre felaketine dönüşmesi önlenen sızıntıyla ilgili olarak Tüpraş hakkında inceleme başlattı.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu