Anahtar Kelimeler:

TCDD Paraları Ödüyor

TCDD Paraları Ödüyor

 Gelin Paranızı Alın

Hızlı Tren çalışması nedeniyle istimlak edilen arsa ve tarlaların parası ödenmeye başlıyor. Arsaları istimlak edilen vatandaşlara TCDD tarafından çağrı yapıldı.

Ödemeler Yapılıyor

Paralar Vakıfbank aracılığıyla ödenecek. Mahkemelik olan arsa ve tarlaların ödemesi bekletilecek. Davanın sonuçlanması beklenecek.  Pürüzü olmayan arazilerin ödemesi ise bugünden itibaren başlayacak. Ödemelerin bölge bölge yapılacağı bildirildi. İzdiham olmaması nedeniyle böyle bir karar alındı. Bugün Balışeyh bölgesinin arazi paraları ödenecek.

Hissedarlara Çağrı

İlerleyen günlerde istimlak çalışması biten ve inşaat çalışmaları başlayan yerlerdeki arazilerin ödenmesine devam edilecek. TCDD’nin ödeme yapılacak yerleri Balışeyh, Aşağı Mahmutlar, Ulaş, Karacalı diye bölgelere ayırdığı ifade edildi. 200 civarında ödeme yapılacak hissedar bulunuyor. Ancak bu rakam, hisse payı olan kişilerle birlikte daha da artıyor. Toplam ödeme miktarı yeni istimlak çalışmaları nedeniyle sürekli artıyor. Hissedarlara bulundukları mahalle veya köylerde hoparlörlerden paralarını almaları için çağrı yapıldı.

Çalışmalar Ne Durumda

Hızlı Tren çalışması şu anda Aşağı Mahmutlar Köprüsü’nun bulunduğu bölgeden Osmangazi Mahallesi istikametine doğru hızlı şekilde ilerliyor. Yaklaşık 1.5 ay içinde Ulaş köyüne kadar gelinmiş durumda. Bu yıl içinde çalışmaların Kalecik yol ayrımına kadar gelmesi planlanıyor. Yaz ayları süresince çalışmaların Kırık köyüne ulaştırılması hedefleniyor. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu