Anahtar Kelimeler:

Dane Kaybına Neden Olanlara Ceza

Dane Kaybına Neden Olanlara Ceza

 Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş,  dane kaybına neden olmak kabahatlerinden 20 biçerdöver sahip ve operatörlerine toplamda 3.640,00 TL idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Hasatları Kontrol Etmeleri Gerekiyor

İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırbaş, hasatların ve buna bağlı olarak kontrollerin hız kazandığını belirtti. Kırbaş çiftçileri uyararak,, biçerdöverle dane kaybı olmaması için yeni ve dane kaybını önleyen makineler kullanılması gerektiğini ifade etti. Kırıkkale’de bu yıl yaklaşık 124 bin 983 hektar buğday ve 40 bin hektar arpa ekimi yapıldığını vurgulayan Kırbaş, rekoltenin yaklaşık 420 bin ton olması beklendiğini dile getirdi. Tarla sahiplerinin hasat sırasında mutlaka hasadı kontrol etmeleri gerektiğini ifade eden Kırbaş, dane kayıp oranının fazla olması durumunda hasadı durdurarak Kırıkkale İl ve İlçe Müdürlüklerimize, Muhtarlıklara Ziraat Odası Başkanlıklarına veya Belediye Başkanlıklarına mutlaka haber vermeleri gerektiğini söyledi. Kırbaş, “Şimdiye kadar kontrol edilen 119 biçerdöverden belgesiz olarak biçerdöver kullanmak ve kullandırmak, yüzde 3’ün üzerinde dane kaybına neden olmak kabahatlerinden 20 biçerdöver sahip ve operatörlerine toplamda 3.640,00 TL idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Müşavirler Bilgi Aldılar

Geçtiğimiz hafta biçerdöverle ürün hasadını incelemek üzere Bakanlık Müşavirlerinden Halil Bilgin ve İsmail Arslan ‘ın ilimize geldiğini belirten Kırbaş, yetkililerin ilimizden ve çalışmalardan memnun ayrıldığını söyledi. Müşavirlerin yapılan toplantıda ilimizin çalışmalarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini değerendirdiklerini dile getiren Kırbaş, “Daha sonraki günlerde ilçeleri tek tek gezerek yerinde incelemelerde bulundular. Arazi şartlarında bizzat biçerdöver kontrol ederek hasat ortamı hakkında detaylı bilgi aldılar” dedi. 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı