Anahtar Kelimeler:

Güç Birliği Atalay'la Toplandı

Güç Birliği Atalay

 Üç Ana Konu Görüşüldü

Kırıkkale Güç Birliği Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılımı ile MKE Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda eğitim, sağlık, tarım konuşuldu.

Üç Konu Ne Aşamada?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın başkanlık ettiği toplantıda daha önce gündeme gelen konuların ne aşamada olduğu hakkında bilgiler verildi.Yeşil Vadi Projesi, Silah Sanayii İhtisas OSB ve Teknopark konuşuldu. Yeşil Vadi konusunda Vali Ali Kolat bilgi verdi ve protokol imzaladıklarını çalışma işleminin de başlayacağını söyledi. Silah Sanayii OSB’sinin Bakanlar Kurulu’ndan yazısı çıktı, ÇED raporunun onaylanması bekleniyor. Nihai rapor askıya çıkacak, müteşebbis heyeti kurma çalışmaları sürüyor. Teknopark konusunda da firma kurulumuyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Üç Ana Konu Görüşüldü

Toplantının devamında Kırıkkale’deki eğitim, sağlık ve tarın yatırımları görüşüldü. Bu konularda il müdürleri bilgi verdi ve Kırıkkale’nin durumunu anlattı. Atalay, tarım, sağlık ve eğitim alanında Kırıkkale’nin geliştirilmesini arzu ettiklerini söyledi. Eğitim ve sağlık alanındaki çalışmaların daha ileriye götürülmesi gerektiğini belirtirken, özellikle tarım ve sulu tarım konusunda mutlaka gelişme kaydedilmesini istedi. Bu konuda projeler üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu amaçla yapılacak çalışmaların bir sonraki toplantıda ele alınması kararlaştırıldı. Toplantı, daha sonra soru-cevap şeklinde ilerledi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli