Anahtar Kelimeler:

Sakal-I Şerif İzdihamı

Sakal-I Şerif İzdihamı

 Görmek İçin…

Kırıkkale`de Berat Kandili dolayısıyla Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif`i ziyarete açıldı. Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla ibadet etmek isteyen cemaat yatsı namazı öncesinde camilere akın etti.

Ziyarete Açıldı

Kırıkkale`de bir çok caminin yanı sıra merkez Nokta Camisinde de yoğunluk yaşandı. Yatsı namazına gelen cemaat, camiye sığmayınca namazlarını cami avlusunda kıldılar. Kılınan yatsı namazının ardından cemaatle birlikte 4 rekat tespih namazı da kılındı. Namazın ardından Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek gecenin önemi nedeniyle dua yaptı. Daha sonra Berat Gecesi dolayısıyla Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif`i ziyarete açıldı.

Görmek İstediler

Ziyarete açılan Sakal-ı Şerif`i görmek isteyen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı. Sakal-ı Şerif`e dokunabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, dokunduktan sonra da duygularını gözyaşlarıyla dile getirdiler. Bazı vatandaşlar, Sakal-ı Şerif`i cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışırken, bazıları da dokunduğu ve öpüp kokladığı Sakal-ı Şerif`i uzun süre bırakmak istemedi. Zaman zaman çok heyecanlı oldukları görülen vatandaşların, Sakal-ı Şerif`i ilk kez görmenin de mutluluk ve heyecanını yaşadılar.

Mutlu Oldular

Sakal-ı Şerif`i gördükleri için çok mutlu olduklarını dile getiren birçok vatandaş, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) Sakal-ı Şerif`ini görebilmek için uzun zaman sırada bekledik. Dünya gözüyle Efendimiz`in Sakal-ı Şerif`ini görmek bizleri oldukça mutlu etti. Bu manevi sofraya katkısı olan tüm yetkililerden Allah razı olsun" dediler. Ziyaret esnasında cami imam ve müezzinleri tarafından söylenen tekbirler, salavatlar ve okunan ilahiler ise geceye ayrı bir renk kattı.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli