Anahtar Kelimeler:

Askeri Mühimmat Davası Ertelendi

Askeri Mühimmat Davası Ertelendi

 Neler Oldu?

Afyon`da askeri mühimmatın patlaması sonucu şehit olan aralarında Kırıkkaleli iki askerin de bulunduğu 25 askerin davası 31 Temmuza ertelendi.

Fotoğraf Tartışması

Afyonkarahisar`da askeri mühimmat deposunun patlaması sonucunda 25 askerin şehit düştüğü olayın tutuksuz sanıkları Kıdemi Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın`ın yargılandığı duruşma 31 Temmuz 2013 tarihine ertelendi. Eskişehir Askeri Mahkemesi`nde önceki gün başlayan ve gece ara verildikten sonra dün sabah saat 09.30`da tekrar başlayan duruşma bu gece saat 02.00`ye kadar sürdü. Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran yaptığı savunmasının ardından mahkeme heyetine, şehit ailelerinin ve avukatlarının kendisine yönettiği soruları yanıtladı.

Tepki Gösterdiler

Kendisine yönelik suçlamaları kabul etmeyen Duran, el bombalarının düzensiz yerleştirilmiş olduğunu söyledi. 29 nolu deponun düzensiz istiflenmiş halini ve kritik arızalı olduğunu belirten mühimmatların fotoğraflarını gösteren Duran`a bir şehit yakını "Bu fotoğrafları ne zaman ve kim tarafından çekildi?" dedi. Duran ise, "Bu fotoğraflar tanımadığım birisi tarafından evime CD şeklinde getirildi" diye yanıt verince salondakiler inandırıcı bulmayarak tepkilerini dile getirdiler.

Sorumluluk Benim Değil

Olayın meydana geldiği depoda yapılan çalışmaların kapsamını ve mevzuata tamamen bağlı kalınarak yerine getirildiğini anlatan, Binbaşı Ali Duran, icra edilen işin sorumlusunun kendisinin olmadığını ileri sürerek, "O olayda depoda icra edilen işin teknik olarak planlanarak icra edilmesi görevinin İkmal Takım Komutanı Bakım Üsteğmen Tuncay Aydın, Mal sorumlusu şehit Astsubay Murat Düğer ve Muayene astsubayı şehit Bedri Naim sorumludur." diye konuştu.

Tutuklama Talebine Red

Şehit ailesi avukatlarının tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın`ın tutuklanma talepleri, Eskişehir Asker Mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Heyet, duruşmayı 31 Temmuz 2013 tarihine erteledi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı