Anahtar Kelimeler:

Piyasa neden durgun!

Piyasa neden durgun!

 Sebebi ilginç!

Kırıkkale Oto Galericileri esnafı ikinci el otomobil piyasasının son derece durgun olduğunu söylüyor ve bu konuda yorumlarda bulunuyor.

Piyasa çok kötü

Kırıkkale’de ikinci el oto piyasası çok durgun. Bunun bazı sebepleri var. Galericiler durgunluk konusunda açıklama yapıyorlar. Galerici esnaflar,  "Deyim yerindeyse ilkbaharı boş geçtik" diyor. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, mayıs ayında yüzde 14,97, ocak-mayıs döneminde ise yüzde 14,13`lük artış kaydederken, "ikinci el" satışları, kış mevsiminin ardından ilkbaharda da umduğunu bulamadı. Galericiler, ikinci el oto pazarı için kış mevsiminin "ölü sezon" olduğunu, bu yüzden bütün umutlarını ilkbahar aylarına bağladıklarını söylüyorlar.

Dört gözle bekledik

Son yılların en durgun kış mevsimini yaşadıklarını, satış olmadığı için herkesin cepten yediğini anlatan esnaflar, yaz tatiline otomobille gitme isteğinden dolayı, ilkbahar aylarında satışların hemen her yıl arttığını, ancak bu yıl tersi bir durumun olduğunu belirtti. Galericiler, ilkbahar aylarını geride bırakıp, yaza girerken, satışlar açısından kış mevsiminin "ölü sezonu"ndan pek de bir fark göremediklerini dile getirerek, "Sonunda dört gözle beklediğimiz bahar ayları geldi, çattı.

Bunun sebebi ne?

Nisan, mayıs ve haziran ayları, bizim için normalde en yoğun satışların olduğu aylardır. Ama deyim yerindeyse, `İlkbaharı da boş geçtik. Böyle bir durgunluk yok" diye konuştu. Bunun sebepleri konusunda açıklamada bulunan esnaflar, “Sıfır kilometre araçlar çok cazip, kampanyalar dikkat çekici. Fiyatlar da düşük. Bu yüzden ikinci el araç almak isteyenler sıfır aracı tercih ediyor olabilir” diyorlar. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli