Anahtar Kelimeler:

100 Kişi Dönerden Etkilendi

100 Kişi Dönerden Etkilendi

 Program Öncesi Oldu

Kırıkkale`de özel bir okulda dağıtılan tantuni, köfte ve tavuktan yiyen aralarında öğretmenlerinde bulunduğu yaklaşık 100 kişi gıda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Arda Arda Vakalar Oldu

Tedaviye alınan öğrencilerden 2`sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Kırıkkale`de stadında düzenlenen Türkçe Olimpiyatları devam ettiği sırada ard arda ambulanslar stada giriş yaptı. Ambulansların sahaya girmesi ile izleyiciler arasında paniğe neden oldu. Ambulansların karın ağrısı ve kusma gibi şikayetleri olan özel bir okulun öğrencisi ile öğretmenlerini almaya geldiği belirlendi. Aralarında öğretmenlerinde bulunduğu yaklaşık 100 kişi gıda zehirlenmesi şikayetiyle tıka basa ambulanslara doldurulup Kırıkkale`deki hastanelere kaldırıldı.

Araştırma Sürüyor

Tedaviye alınan öğrenci ve öğretmenlere serum tedavisi uygulandı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan 2 öğrencinin Yüksek İhtisas Hastanesi Yoğun bakım servisinde tedavisi devam ediyor. Gıda zehirlenmesi geçiren öğrenci ve öğretmenlerin okulda dağıtılan tantuni, köfte, tavuk ve ayrandan oluşan kumanyadan yedikleri belirlendi. Zehirlenme şikayeti üzerine kumanyadan numune alınarak gıda tarım il müdürlüğüne tahlile gönderildi. Olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi. Valilik konuyla ilgili açıklamada bulundu ve etkilenen öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Akşam yapılan açıklamada 178 kişinin hastanelere geldiği ve hepsinin de taburcu edildiği bildirildi. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli