Anahtar Kelimeler:

Gezi Parkı Kırıkkale'yi De Etkiledi

Gezi Parkı Kırıkkale

 Onlar Mahalle Baskısı

Yüzünden Gelmemişler

Gezi parkı olayları, birçok konser ve organizasyonun iptal edilmesine yol açtı. Ancak işin altından sanatçılara uygulanan mahalle baskısı çıktı.

İlginç Bir Gelişme

Kırıkkale Üniversitesi bahar şenliklerinin 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen elim olaylar nedeniyle etkinlikler ileri  bir tarihe ertelenmişti. Daha sonra yapılan açıklamalarda şenliğin, 5-6-7 Haziran 2013 tarihleri arasında "Mezuniyet Töreni" adı altında yapılmasına karar verildiği kamuoyuna duyurulmuştu. Sanatçılardan 5 Haziran’da Grup Kolpa, 6 Haziran’da Emel Taşçıoğlu, 7 Haziran’da ise Atiye gelecekti.

Kolpa’ya Geldik Galiba!

Organizasyon komitesine 4 Haziran’da geç saatlerde Grup Kolpa baş gitaristi ve menajeri Bora Yeter’den şu şekilde bir mesaj geldiği öğrenildi: "Abi herkes diğer grupları tanıdık sanatçıları aradı. Net bir şekilde herkes bugün ve yarını iptal etmiş durumda. Ciddi bir baskı altındayız. Grubun net kararı yarın gelemiyoruz.” Organizasyon komitesi “Grup Kolpa ile üniversitemiz öğrenci konseyinin isteği üzerine Nisan ayında anlaşması yapılmış tüm ücretleri ödendiği halde baskılardan dolayı gelemeyeceklerini söylediler” dedi.

Mahalle Baskısı

6 Haziran’da Emel Taşçıoğlu konserini verdi. 7 Haziran’da Atiye yine mahalle baskılarından dolayı gelemedi. Grup Kolpa’nın yerine Grup Ayna geldi ve çok güzel ve de katılımı yüksek bir konser verdi. Sanatçı Atiye’nin yerine ise Burcu Güneş sahne aldı. Sanatçı Atiye, babası da dahil olmak üzere kendilerine baskı yapıldığını belirtti.

Firma Sahibinden Kınama

Konser organizasyonunu gerçekleştiren Meal Organizasyon firmasının sahibi Mehmet Altın bir basın açıklaması yaparak bu durumu şiddetle kınadığını söyledi. Mehmet Altın yaptığı açıklamada, “Biz ciddi, tecrübeli ve büyük organizasyon ve projelere imza atmış bir firmayız. Böyle bir zamanda firmamız kaliteden ödün vermeyerek öğrencilerimizi mezuniyet gününde mutlu kılmak için tüm imkanlarını seferber etmiş kaliteyi artırmış Gurup Ayna ve Burcu Güneş’i  öğrenci ile buluşturmuştur.

Mağduruz, Kınıyoruz

Bu bizim için maddi ve manevi kayıp olsa da kaliteden ödün veremeyiz. Gerçekten önemli bir maddi-manevi zarar söz konusudur. Birileri özgürlük ve demokrasi adı altında  gerçekleştirdiği "Gezi Parkı" hengamesi bir başkalarının demokratik hak ve özgürlüklerine engel olamaz. Bu nasıl bir anlayıştır ki, çevre ve topluma maddi-manevi zarar vermektedir. Bir işletmeci ve olarak böylesi bir zihniyeti kınıyor ve protesto ediyorum” dedi. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu