Anahtar Kelimeler:

Dolu Ürünleri Vurdu

Dolu Ürünleri Vurdu

 Dolu Perişan Etti!

Kırıkkale’de önceki gün akşam saatlerinde etkili olan yağış Keskin ilçesine bağlı köylerde doluya dönüştü. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle Gülkonakköyü Maşat yazası, Kevenli, İnziloğlu ve Cabatobası köyünün bir kesiminde hububat arazileri büyük zarar gördü.

Ürünleri Yerle Bir Etti

Ağır ağır hasat mevsiminin yaklaştığı, gün dönümüne sadece 10 gün kala Keskin ilçesinde etkili olan dolu yağışı bazı üreticilerin hayallerini yerle bir etti. Önceki gün akşam saatlerinde etkili olan yağış Keskin ilçesine bağlı Gülkonakköyü Maşat yazası, Kevenli, İnziloğlu ve Cabatobası köyünün bir kesiminde doluya dönüştü. Şiddetli dolu yağışıyla birlikte 4 köyün arazisinde yaklaşık 8-10 bin dönümlük arazide büyük hasara yol açtı. Dolu yağışının etkili olduğu bölgede ekili bulunan buğday, arpa ve ayçekirdeği ürünlerini yerle bir etti.

Hasar Tespit Edilecek

Dolu yağışının etkili olduğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlayan Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin kriz masası oluşturduğu belirtiliyor. Ekiplerin yapacağı çalışmayla birlikte bölgedeki hasarın tam olarak tespit edileceği belirtiliyor. Ortalama 3 bin 500 – 4 bin tonluk bir hububat kaybının söz konusu olduğunu belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, buradaki üreticilerin mağdur durumda olduğuna işaret etti. Başkan Sümer, afatın hasada yakın bir zamanda meydana gelmesinin üzüntüyü büyüttüğünü söyledi.

Geniş Bir Alana Zarar Verdi

İl ve İlçe Tarım ekiplerinin yapacağı çalışmayla hasarın tam olarak ortaya çıkacağına değinen Borsa Başkanı Sümer “Geçtiğimiz günlerde Kayalak, Beşler, Hacıömer Solaklısı ve İnziloğlu köylerinin arazilerinde dolu yağışı meydana gelmiş ve bazı bölgelerde az da olsa hasarlar oluşmuştu. Fakat önceki akşam meydana gelen dolu yağışı daha fazla ve daha geniş bir alana zarar verdi. Hububat ekili araziler tamamen yerle bir olmuş durumda. Umarız hasad mevsiminin yaklaştığı ilerleyen günlerde böyle acılı durum yaşanmaz” dedi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı