Anahtar Kelimeler:

Onlar Bu İşe Sıcak Bakmıyor

Onlar Bu İşe Sıcak Bakmıyor

 Bakın Ne Diyorlar?

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte berberler ve kuaförler artık doktor istihdam edecekler. Doktor istihdam etmeyen Berber ve Kuaförlere yaklaşık 10 Bin TL ceza gelecek.

Sağlık Açısından Olumlu

1 Temmuz’da başlayacak olan Yeni İş Güvenliği Yasası kapsamında berberlere de birtakım zorunluluklar getiriliyor. Yasaya göre jilet ve makas gibi kesici aletler kullanıyorlar diye berberlik ve kuaförlük tehlikeli meslek sayıldı. Yasaya göre berberler ve kuaförler artık doktor istihdam edecekler. Yeni uygulamanın sağlık açısından iyi bir düzenleme olduğunu belirten berber Arif Abar, düzenlemenin uygulamasında sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti.

10 Bin Tl Para Cezası

1997 yılından bu yana berberlik mesleği ile uğraştığını söyleyen Abar, uygulamanın berberlerin kullandığı aletlerin tehlikeli bulunmasından kaynaklandığını ifade etti. Yeni düzenleme ile birlikte berberlere yeni yükümlülüklerin getirildiğine dikkat çeken Abar, uygulamanın berberler için sıkıntılı olacağını belirtti. Onlarca berber dükkanı olduğuna dikkat çeken Abar, “Bu düzenlemeyi tek tip olarak uygulamak oldukça zor” dedi. Ayrıca Abar, berber esnafı olarak uygulamaya sıcak bakmadığını da sözlerine ekledi. Yeni düzenleme ile birlikte 1 Temmuz’dan itibaren doktor istihdam etmeyen berber ve kuaförlere yaklaşık 10 bin TL para cezası verilmesi öngörülüyor.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu