Anahtar Kelimeler:

Ruhsal Destek Sağlanıyor

Ruhsal Destek Sağlanıyor

 Vali Ziyaret Etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesi’nde faaliyet gösteren Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezi gezen Vali Kolat burada bulunan hastalar ile yakından ilgilendi.

Hastalarla İlgilendi

Toplum Temelli Ruh Sağlığı merkezini ziyaret eden Vali Ali Kolat, burada hastaları teker teker ziyaret edip onlarla ilgilendi. Ziyaret sırasında Kolat’a Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Emniyet Müdürü Kadri Kartal,  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dilek Öztaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ve Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş de eşlik etti.

Kapılarımız Halkımıza Açık

Merkezin fiziki şartları ve personel açısından gayet iyi durumda olduğunu dile getiren Kolat, “Burada yapılan hizmetler hem hastalarımız hem de ailelerimiz için son derece önemli. Burada çalışan başta Genel Sekreterimiz ve görevlilerimiz büyük bir duyarlılık içerisinde hizmet veriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezleri’nin bakanlığın  tüm illerde faaliyet gösteren kıymetli bir çalışma olduğuna dikkat çeken Öztaş da kapılarının Kırıkkale halkına açık olduğunu söyledi.

Yardıma Hazırız

Bu tür hastası olan ailelere çağrıda bulunan Öztaş, “Merkezimizde şizofren hastalarımız başta olmak üzere rehabilitasyon tedavi hizmetlerinden faydalanıyorlar. Sabahları yaklaşık 19 hastamız var. Bunları kendi araçlarımızla merkezimize getiriyoruz. Buradaki psikiyatri uzmanımız, psikologumuz, sosyal hizmet uzmanımız, eğitimli hemşirelerimiz ve diğer eğitimli görevlilerimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılarak eğitici ve öğretici faaliyetler yürütülüyor” diye konuştu. Ayrıca Öztaş bu tür hastası olan vatandaşların kendileri ile iletişime geçmesi halinde herkese yardıma hazır olduklarını da sözlerine ekledi.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli