Anahtar Kelimeler:

UMKE Tatbikat Yaptı

UMKE Tatbikat Yaptı

 Eğitim Tatbikatı

2013 yılı faaliyet planı çerçevesinde Kırıkkale UMKE ekibinin yaptığı tatbikat ve eğitim kampı yöneticiler tarafından yerinde incelendi.

49 Personelden Oluşuyor

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “(Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) UMKE ekibimiz ilimizde meydana gelen toplu trafik kazaları, fabrikalarda meydana gelen patlamalar, olumsuz hava şartları ve diğer arama kurtarma çalışmalarında hizmet vermekte olup, 2 Doktor, 28 Sağlık Memuru, 6 Hemşire, 1 Ebe, 3 Paramedik, 6 ATT, 2 Laboratuar Teknisyeni ve 1 Röntgen Teknisyeni olmak üzere 49 personelden oluşmaktadır” ifadesinde bulunuldu.

Barınma Ve Beslenme Faaliyetleri

“2013 yılı faaliyet planı kapsamında UMKE eğitimleri amacıyla III. UMKE tatbikat eğitimi ve kampı İlimiz Çelebi İlçesi Cennet Çeşmesi Mevkisinde 34 personelin katılımı ile 29-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılmaya başlanmış olup, yapılan bu tatbikat eğitimleri ve kamplarının asıl amacı olası bir afet durumunda en kısa sürede toplanma merkezine intikal etmek, afet ortamında sunulan hizmetin devamlılığını ve kalitesini düşürmemek için personelin her türlü doğal ortamda barınma ve beslenme faaliyetlerini kendi kendilerine yerine getirebilme yeteneğini kazandırmalarıdır”

Personele Olumlu Yansıdı

Bu kapsamda yapılan kampa İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş tarafından kamp alanında yapılan tatbikat yerinde inceledi ve değerlendirme yaptı. Kamp ziyareti personele moral ve motivasyon açısından olumlu oldu. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli