Anahtar Kelimeler:

Dane Kaybına Geçit Yok

Dane Kaybına Geçit Yok

 Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde 2013 yılı Biçerdöver ürün hasadında görev alacak olan Kontrolörlerle toplantı yapıldı

Çalışmalar Sorunsuz Geçecek

 Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, İlçe Müdürleri ve personelleri katıldı. İl Müdürü Kırbaş yaptığı açıklamada, “ İlimizde yaklaşık olarak 150 bin hektar alanda hububat ekiminin gerçekleştirildiğini, bu kadar alandan ortalama 375 bin ton ürün elde ediliyor. Bunun da % 1’lik bir dane kaybının parasal değerinin 250 milyon Türk Lirasına denk geldiğini hesap edersek bunun çiftçinin cebinde kalmasına gayret edilmesinin ülkeye en büyük hizmetlerden biridir” dedi.  İl Müdürlüğünün kontrolör teknik personel sayısında problem olmadığını, gerekirse ihtiyaç durumunda sayının daha da artırılacağını belirten Kırbaş, Kontrolör personellerinin özverili çalışmalarından memnuniyet duyduğunu, çalışmaların sorunsuz geçeceğine inandığını söyledi.

Üreticimiz Dikkatli Olmalı

Amacın biçerdöver sahip ve operatörlerine cezai müeyyide uygulamak olmadığını belirten Kırbaş, asıl amacın üreticinin cebinde kalması gereken paranın tarlaya gömülmesine engel olmak olduğunu belirtti. 2013 hasat sezonunda dane kayıplarına geçit verilmeyeceğini vurgulayan Kırbaş,” bunun için de hem üreticilerimiz hem de teknik personellerimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Uzun süredir devam eden ve özellikle mesaiden sonra üreticinin ayağına kadar götürülen dane kayıplarına yönelik çiftçi eğitimlerinin meyve verecek” dedi. Kırbaş, Biçerdöver sahip ve operatörleri ile hasat sözleşmesi yapılmasının önemine değinerek, 2013 üretim sezonunda üreticilerimize bol kazançlı bir elde etmesi temennisinde bulundu.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı