Anahtar Kelimeler:

Tapu Sevinci…

Tapu Sevinci…

 Kırıkkale`de 2B Arazi

Sahiplerinin Tapu Sevinci

Kırıkkale il merkezi ve ilçelerinde 2B arazilerinin hak sahipleri tapularını almaya başladı.

Tapular Veriliyor

Kırıkkale il merkezi ve ilçelerinde 2B arazilerinin hak sahipleri tapularını almaya başladı. Taşınmazların hak sahiplerinden tapu bedellerini ödeyenlere tapuları verilmeye başlandı. Tapularını alan hak sahipleri sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı. Sulakyurt ilçesinde vatandaşlardan 2B hak sahiplerine ait tapuların dağıtılmasıyla ilgili program düzenlendi. İlçe Kaymakamlığında düzenlenen programa, Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay, Sulakyurt Malmüdürü Öznur Doğu ile hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Tören Yapıldı

Sulakyurt Malmüdürlüğü`ne başvurarak bedellerini ödeyen hak sahiplerine tapuları Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay ve Sulakyurt Malmüdürü Öznur Doğu tarafından verildi. Tapularını alan vatandaşlar, başta Kaymakam Kazez ile beraberindekilere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Kaymakam Kazez, 2B yasası sayesinde hak sahiplerinin tapularına kavuştuğunu, öncesinde orman olup orman vasfını yitirmiş olduğu kabul edilen arazilerin belli bir bedel karşılığında tapularını teslim almalarının vatandaşlar açısından önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Bilgi Verildi

Kırıkkale Defterdarı Erkınay da Kırıkkale merkez ve ilçeleri olmak üzere 5 bin 898 adet 2B arazisine 4 bin 182 adet başvuru yapıldığını ve satış işlemleri tamamlanan 2B taşınmazların tapularının hak sahiplerine verilmeye başlandığını ifade etti. Defterdar Erkınay, "İlimizde 24 Mayıs tarihi itibariyle 2B taşınmazları için müracaat süresi tamamlanmıştı. Vatandaşlarımız 6292 sayılı kanun kapsamında yasal süresi içinde taşınmazların belirlenen bedeller ile satın almak için yaptıkları başvurular neticesinde hak sahibi sayılmışlar ve tapularını almaya hak kazanmışlardır" dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu