Anahtar Kelimeler:

Emniyet'ten Kemer Uyarısı

Emniyet

 Ekipler Uyardı

Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmaları sürdürüyor.

Kemer Uyarısı

Emniyet’ten konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “Bilindiği üzere araçlarda emniyet kemeri takmaya bağlı ölümlü kazalarda ölüm oranlarını % 45, yaralanmalı kazalarda ise yaralanmaları  % 55 oranında engellediği bilimsel olarak kanıtlamıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde trafikte toplumsal duyarlılığının arttırılmasına yönelik, Emniyet Kemeri kullanımına bağlı ölüm ve yaralanmaların önüne geçebilmek adına “Kırıkkale Emniyet Kemeri Takıyor Trafik Kurallarına Uyuyor” adlı projemiz 11 Mart 2013 tarihinde hayata geçirilmiştir.

Bilgiler Verildi

Proje ile ilgili yapılan kampanyalarda görselliğin ön plana çıkarılması hedeflenerek üzerleri yazılı tişört ve yağmurluk dağıtılmış, denetim ekiplerimizce sürücülere yönelik yapılan kontrollerde 5800 adet araç sürücüsüne ulaşılmış,yol kullanıcılarının yoğun bulunduğu kısımlarda eğitici ve bilinçlendirici el broşürlerimizden 10000 adet dağıtılmış, aynı zamanda afiş ve pankartlarla projenin görselliği arttırılmak istenilmiştir.

Devam Edilecek

31 Mayıs 2013 tarihinde son bulacak olan proje ile meydana gelen trafik kazalarındaki emniyet kemerine bağlı ikincil çarpışmaların önüne geçilmek amaçlanmış, hedef doğrultusunda projeye bağlı kalmaksızın önümüzdeki süreçte aynı şekilde eğitici ve bilgilendirici görsel unsurlardan yararlanmak suretiyle bilinçlendirme çalışmalarına devam edilecektir.”



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı