Anahtar Kelimeler:

Ve Ceza Geldi!

Ve Ceza Geldi!

 Doktora Darp Olayına

1 Yıl 1 Ay Ceza Verildi

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde bir süre önce yaşanan doktora yönelik darp olayında karar açıklandı. Sanığa bu olayla ilgili ceza verildi.

Uzun’dan Açıklama

Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun, o olayla ilgili açıklamada bulundu: “Yaşamın her alanında şiddete hayır ilkesiyle yola çıkan bakanlığımız; tüm kamu kurumları içerisinde personelini şiddet bağlamında korumayı amaç edinmiş kamu kurumudur. Bu kapsamda olmak üzere 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlık ve Bağlı kuruluşlarında, sağlık hizmeti sunumu sırasında veya bu görevlerden dolayı personele karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemler ve davalarda personelin talebi üzerine Bakanlık ve bağlı kuruluşlarınca hukuki yardım yapılmaktadır.

Sanığa Ceza Verildi

İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesinde görev yapmakta olan doktorumuz özveriyle yürüttüğü mesleğini ifa ederken, uğradığı hakaret nedeniyle, Müdürlüğümüzden hukuki yardım talebinde bulunmuştur. Müdürlüğümüz Avukatlık Hizmetleri birimince soruşturma ve kovuşturma evreleri titizlikle takip edilerek, davaya müdahil olunmuş ve neticede sanığın 1 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılması ve 2 yıl süreyle denetim altında tutulması mahkemece karar altına alınmıştır. Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletir; kendisinin şahsında tüm Sağlık Çalışanlarının esenlik içerisinde görevlerini ifa etmelerini temenni eder, özverili çalışanlarımızın sunduğu Sağlık Hizmeti alan Vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu