Anahtar Kelimeler:

Sağlıklı Nesiller İçin Süt İçin”

  Sağlıklı Nesiller İçin Süt İçin”

 Süt Günü Kutlandı

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir etkinlikle Süt Bayramı Şenliği gerçekleştirdi.

Yoğun Katılım Oldu

Tüm dünyada kutlanılan 21 Mayıs Dünya Süt Günü ilimizde de etkinliklerle kutlandı. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından gerçekleştirilen etkinlikle Süt Bayramı Şenliği düzenlendi. Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal  Karakoç ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Sağlıklı Nesiller İçin Süt İçin”

Süt Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karakoç, sütün faydalarına değindi. Dünyanın en yararlı içeceğinin süt olduğunu belirten Karakoç, “Süt mucizevi bir içecek” diye konuştu. Sütün saymakla bitmeyecek birçok faydası olduğunu dile getiren Karakoç, bebeklerin gelişiminden, kemik erimesinin önlenmesine, beyne enerji ve güç sağlayarak zekayı geliştirmesine kadar sütün birçok faydasını vurguladı. Sağlıklı bir toplumun günde en az 2 bardak süt içmesi gerektiğin ifade eden Karakoç, süt tüketiminin sağlıklı nesiller yetişmesindeki önemini belirtti.

Yeterince Süt Tüketmiyoruz

Şenlikte konuşan Kırbaş da dünya süt gününün önemine değinerek, okullarda yürütülen okul sütü uygulamasının faydalarını sıraladı. Uygulamanın hem yetiştiriciler hem de öğrenciler açısından oldukça verimli olduğunu belirten Kırbaş, uygulama ile süt tüketiminin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Ülkemizin büyükbaş ve küçükbaş hayvan potansiyeline değinen Kırbaş, “11 milyon büyükbaş, 32 milyon küçük baş hayvanımız var. Ciddi manada süt üretim mekanizmasına sahibiz. Ancak bunu yeterince değerlendiremiyoruz. Süt tüketiminde dünya standartlarının altındayız. Bunun için işbirliği ile süt tüketiminin artırılması gerekiyor” diye konuştu.

Öğrencilere Süt Dağıtıldı

Öğrencilere sütün önemi konusunda bir konuşma yapa Vali Kolat da onlara seslenerek, “Boyunuz uzun olsun, daha sağlıklı ve daha zeki olmak, hastalıklardan korunmak için günde 2 bardak süt içmelisiniz” dedi. Sütün insan vücudu açısından en besleyici ve en yararlı gıdalardan birisi olduğunu vurgulayan Kolat, sağlıklı olmak ve sağlıklı nesiller bırakmak açısından süt içilmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan Okul Sütü Programının bu anlamda başarıyla uygulandığına değinen Kolat, yeterince süt ve yoğurt tüketilmesinin önemini vurguladı. Süt Bayramı Şenliği’nin ilk olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Kolat, “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından etkinlikler kapsamında öğrencilere süt içmenin önemini anlatan Hacivat-Karagöz Gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından protokol üyeleri öğrencilere süt dağıtımı yaptı. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli