Anahtar Kelimeler:

Hayvan Alım-Satımına Kolaylık

Hayvan Alım-Satımına Kolaylık

 Bakın Neler Sağlandı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada il genelinde hayvan alım satımı yapanlara kolaylık sağlandığı bildirildi.

Kurumdan Açıklama Yapıldı

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “İl içi canlı hayvan ve hayvansal ürün nakillerinde veteriner sağlık raporu şartı kaldırılmıştır. Bakanlığımız 28647 ve 14.05.2013 sayılı ve tarihli resmi gazetede yayınlanan “Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında Sığır cinsi hayvanların il içi nakilleri esasında Veteriner Sağlık raporu kaldırılmıştır. Çiftçilerimizin Sığır cinsi hayvanların il içi nakillerinde hayvan pasaportlarının nakil esasında hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. İller arası sevklerde, işletmenin bağlı bulunduğu il/ilçe müdürlüğü tarafından hayvan pasaportları kontrol edilerek veteriner sağlık raporu düzenlenmeye devam edecektir.

Konu Hakkında Bilgi Verildi

Yönetmelik gereğince, sığır cinsi hayvanların il içi nakillerinde hayvan pasaportlarının nakil esnasında hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğine göre küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış sığır cinsi hayvanların sevkine izin verilmeyecektir. Koyun ve keçi türü hayvanların il içi nakillerinde nakil belgesinin nakil esnasında hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. İller arası sevklerinde işletmenin bağlı bulunduğu İl/İlçe Müdürlüğü tarafından nakil belgesi kontrol edilerek veteriner sağlık raporu düzenlenecektir. Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğine göre küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış koyun ve keçi türü hayvanların sevkine izin verilmeyecektir.” 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı