Anahtar Kelimeler:

Sergi Açtılar

Sergi Açtılar

 Lise Öğrencilerinden Muhteşem Tablolar

Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan resim sergisi oldukça yoğun ilgi görüyor. Tamamen öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergide Atatürk portresinden, Çanakkale Zaferine kadar birçok resim yer alıyor.

Tamamen Öğrenci Çalışması

Makro AVM içerisinde Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı. Geçtiğimiz Salı günü açılışı yapılan sergiye Kırıkkaleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 5 gün boyunca Makro AVM 3’üncü katta açık kalan sergiyi onlarca kişi gezdi. Yağlı boya çalışmasından portre çalışmasına kadar resim sanatının farklı teknikleriyle oluşturulmuş toplam 35 resim Kırıkkalelilerin beğenisine sunuldu. Okul öğretmenlerinden İlknur Aslan, Turhan Demirkol ve Selçuk Aslan öncülüğünde tamamen öğrencilerin yaptığı çalışmalardan oluşan sergide birbirinden ilginç resimler yer alıyor.

Sabır Ve Zaman

Atatürk portresinden ünlü ressamların çalışmalarının resmedildiği sergide daha çok Çanakkale Zaferi’ni anlatan fotoğraflar dikkat çekiliyor.  Çalışmaların yaklaşık olarak bir dönem boyunca sürdürdüklerini belirten öğrenciler sergi boyunca vatandaşların büyük ilgi göstermesinden oldukça memnun. “Tabloları satın almak isteyen çok kişi çıktı” diyen öğrenciler resimlerin satılık olmadığını sadece sergi amacı ile vatandaşlara sunulduğunu belirtti. Resim sanatının zevkli ve eğlenceli yönlerinin yanı sıra oldukça zor bir sanat olduğuna dikkat çeken öğrenciler bu işin püf noktasının da sabır ve zaman olduğunu ifade etti. 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu