Anahtar Kelimeler:

Muayenehane Kalmadı!

Muayenehane Kalmadı!

 Şimdi Ne Yapıyorlar?

Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulaması ile Kırıkkale’de doktorların neredeyse muayenehanesi kalmadı. Sadece özel sektörde çalışanların muayenehanesi bulunuyor.

Birkaç Kişi Kaldı

Sağlık Bakanlığı’nın hastaneleri geliştirmesi ve tam gün yasası uygulaması sayesinde Kırıkkale’de doktorlara ait özel muayenehane neredeyse kalmadı. Kamuda çalışan doktorların tamamı özel muayenehanelerini kapatmış durumdalar. Özel hastanelerde çalışan birkaç doktorun muayenehanesi açık durumda. Onlar bu şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

Tam Gün Yasası

Tam gün yasası uygulaması vatandaşları memnun ediyor. Doktorların hastanelerde tam gün kaldığı ve hastaları özel muayene için kendilerine ait işyerlerine çekmeye çalışmadığı bildiriliyor. Bu sayede vatandaşlar teşhis ve tedavilerini hastanede oluyor. Daha önce ise teşhis genellikle özel muayenehanede yapılıyor, tedavi ise hastanede gerçekleştiriliyordu. Bunun için de hastaların özel bir ücret ödemesi gerekiyordu.

Verimlilik Artıyor

Şimdi bu ortadan kalktığı için hastalar ek bir külfetten de kurtulmuş oldular. Uygulamadan dolayı hükümete teşekkür eden bir çok kişi, bunun çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ediyorlar. Uygulama sayesinde hastanede sağlık hizmeti verimliliğinin de arttığı bildiriliyor.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı