Anahtar Kelimeler:

Aslında Yokluktan Öldüler!

Aslında Yokluktan Öldüler!

 Meşe Odunu Öldürdü!

Kırıkkale`nin Kazmaca köyünde baba, oğul ve bir köylüleri, meşe odunundan çıkan dumanlardan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Baba, Oğul Ve Bir Köylü

Kazmaca köyü Kabaktepe Yaylası`na hayvanlarını otlatmaya giden baba Sedat Demirray (35), oğlu Mustafa Demirray (10) ve köylüleri Faik Öztürk (40), akşam meşe odunundan yaktıkları ateşin yanında uyuyakaldı. Demirray ve Öztürk`ün yakınları, sabahleyin, eve gelmeyen yakınlarını aramak için Kabaktepe Yaylası`na çıktı. Yakınları, çadırda baba, oğlu ve akrabalarının cansız bedeni ile karşılaştı. Olay jandarma ve ambulansa haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede güvenlik tedbiri aldı.

Kapalı Yol Açıldı

Köy sakinleri, akrabalarının öldüğünü duyunca yaylaya akın etti. Demirray ve Mustafa Öztürk`ün yakınları, sinir krizi geçirerek ağıtlar yakmaya başladı. Olay yerine gelen savcı, cesetler üzerinde inceleme yaptı. Cesetler, daha sonra Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırıldı. İl Özel İdaresi`ne bağlı iş makineleri ise kapalı olan yayla yolunu açma çalışması başlattı. Hayatını kaybeden Mustafa Demirray`ın 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamalarında köy okulunda şiir okuduğu, tatili fırsat bilerek babasına yardıma gittiği ifade edildi.

Hayvan Otlatmak İçin…

Baba, oğlu ve köylülerinin aynı çadırda meşe odunu ve tüple aydınlanan lambayı yaktıktan sonra yattıklarını söyleyen Kazmaca Köyü Muhtarı Cahit Önal, meşe odunundan çıkan gazdan zehirlenerek öldüklerini tahmin ettiklerini söyledi. Büyük bir acı yaşadıklarını anlatan Önal, "Demirray ve Öztürk aileleri kışın saman sıkıntısı çekiyordu. Geven adı verilen otlarla kışın hayvanlarını beslediler. İlkbaharın gelişini fırsat bilen aileler, hayvanlarını daha iyi bakabilmek için yaylaya çıktılar." dedi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı