Anahtar Kelimeler:

O Belediyeler Ne Olacak?

O Belediyeler Ne Olacak?

 Kırıkkale’de 12 belde belediyesi kapanıyor. Peki bu belediyelerin araç ve personeli ile durumu ne olacak?

Araç Ve Personellerin Durumu

Kırıkkale’de kapanacak olan belde belediyelerinin sahip olduğu araçları ve personeli Özel İdare’ye devredilecek. Ancak bu çalışmanın ne zaman ve nasıl olacağı henüz belli değil. Bu konuda bir takvim bulunmuyor. Sadece genel anlamda Özel İdare’ye devir söz konusu. Bunun seçime kısa bir süre kala netleşmesi bekleniyor.

Beldeler Nasıl Hizmet Alacaklar?

Belediyelerin kapanması ile birlikte beldelere hizmetin nasıl ulaştırılacağı merak konusu. İlçe merkezlerine yakın olan beldelere ilçe belediyelerinden hizmet götürülmesi düşünülüyor. İlçelere uzak olan yerlere ise Özel İdare bakacak. Çöp toplama ve sair konuların nasıl yapılacağı henüz kesinlik kazanmış değil. Buna da haftada birkaç gün olmak kaydıyla ya ilçe belediyeleri veya Özel İdare bakacak.

Kırıkkale’de 12 Belediye Gitti

Hasandede (Anayasa Mahkemesince bozulabilir), Karaahmetli, Koçubaba, Kulaksız, Büyükavşar, Büyükyağlı, Konur, Köprüköy, Güzelyurt, Hamzalı, Irmak ve Kılıçlar olmak üzere (12) Belediye kapatılıyor ve 23 olan belediye adedi 11’e düşüyor.  Kapanan bu belediyeler ilk mahalli idareler seçimine kadar tüzel kişiliklerini devam ettirecekler, ancak bir  çok işlerini yaparken artık Vali’den izin alıyorlar ve seçimlerde köy olarak Köy Muhtarlığı seçimini yapacaklar. Türkiye’de 29 Büyükşehir, 52 İl ve 1401 Belediye kaldı. 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli