Anahtar Kelimeler:

Orman Haftasına Kutlama

Orman Haftasına Kutlama

 Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen okullar arası resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilerden Orman Konulu Resim

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla ilköğretim okulları arasında orman ve ağaç konulu resim ve şiir yarışması düzenlendi. İl ve ilçelerden okulların katıldığı yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene Vali Ali Kolat, Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, Ankara Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Ülkemizdeki ormanların oranının yüzde 27 olduğunun vurgulandığı ödül töreninde, ormanların önemi ve korunması gerektiği belirtildi. Düzenlenen yarışmada Karakeçili İlkokulu’ndan Gökçen Karakuş orman konulu resim ile birinci olarak tablet bilgisayar kazandı. Yarışma birincisine ödülünü veren Vali Kolat yaptığı konuşmada ormanların da çocuklar gibi sevgi ve ilgi ile beslendiğine değindi. “Ormanı sevmek vatanı sevmektir” diyen Kolat, bu tür organizasyonlar sayesinde öğrencilerde orman bilincinin oluştuğunu ve gelecek nesillerin orman konusunda daha duyarlı yetiştiğini belirtti.

4 Yılda 2 Milyon Hektar Orman

Ayrıca yarışmada Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinden Yasin Güngüneş 2’inci, Keskin Bilge Kağan İlkokulu’ndan Samet Onurlu da üçüncü oldu. Ormanların ülkenin emaneti olduğuna dikkat çeken Özkaya da “Biz ormanlarımızı çocuklarımızdan ödünç aldık ve biz de şimdi çocuklarımıza emanet edeceğiz” dedi. Ülke olarak orman bakımından zengin olmadığımızı belirten Özkaya, her geçen gün orman sayısını artıran ülke olarak geleceğin umutlu olduğunu söyledi. Çocukların ormancılık alanında bilinçi yetiştirilmesinin önemine değinen Özkaya, “ Son 4 yılda 2 milyon 420 bin hektar orman tesis ederek ülkemize orman kazandırdık. Orman sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde çocukların yetiştirilmesi ve bilinçlendirilmesi oldukça önemli. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu