Anahtar Kelimeler:

Kutlu Doğum Kutlaması

Kutlu Doğum Kutlaması

 (KÜ) ve Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamber ve İnsan Onuru" konulu panel düzenlendi.

Geniş Katılım

KÜ Mavi salonda düzenlenen panele, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve öğrenciler katıldı. İl Müftüsü Gerek, burada yaptığı konuşmada, bin 400 yıl önce insanların insanlığını unuttuğu, şeref ve haysiyetin, onur ve itibarın hiçe sayıldığı, temel hak va hürriyetlerin görmezlikten gelindiği, zulmün kol gezdiği bir dönemde Peygamberin doğumu ile bütün alemi onurlandırdığını söyledi.

Kutlu Doğum Anlatıldı

Gerek, bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah`ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından `Mevlit Kandili` olarak idrak edilmekte olduğunu kaydetti. Selamlama konuşmalarının ardından panel Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Erul ve AÜ İlahiyat Fakültesi`nden Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Gürbüz Deniz`in, konuşmalarıyla devam etti. Panel sonunda müftülük tarafından panele katılanlara Kur`an-ı Kerim meali ve gül hediye edildi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı