Anahtar Kelimeler:

Konak İnşaatı Kayyumu Bekliyor!

Konak İnşaatı  Kayyumu Bekliyor!

 Ne Olacaksa

Kayyum

Sonrası Olacak!

Kırıkkale’de İnter As firması tarafından yapımı ihale ile üstlenilen Hükümet Konağı inşaatında çalışma yok. Çünkü ihaleyi alan firma kayyuma devredildi. Kayyumun sonucu bekleniyor. Şimdi kayyum incelemesi bekleniyor.

Kayyum İnceliyor

Kırıkkale’de zaman zaman gündeme gelen Hükümet Konağı inşaatının akıbeti konusunda önemli bir gelişme yaşandı. İhaleyi alan ve şu ana kadar önemli bir çalışma gerçekleştirmeyen İnter As firması kayyuma devredildi. Kayyum şirketin durumunu ve hesaplarını inceliyor. İnceleme sonucunda bir karar verilecek. Bu karar konak inşaatını da yakından ilgilendiriyor.

İnşaat Durmuş Vaziyette

Şu anda inşaat durmuş vaziyette. Kayyum incelemesinden çıkacak karar neticesinde ne olacağı belli olacak. Ya işler devam edecek ya da ihale fesh edilerek yeniden ihaleye çıkılacak. İkinci seçenek daha belirgin görünüyor. Çünkü firmanın diğer bazı işlerinde de sıkıntı olduğu ileri sürülüyor.

Önemli Bir Gelişme

Firmanın içinde bulunduğu durum nedeniyle kayyuma müracaat ettiği öğrenildi. Kayyum incelemesi devam ediyor. Bunun birkaç ay zaman alabileceği söyleniyor. Bu süre zarfında işler de durduruldu. Konaktaki inşaatın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 20 civarında. Kayyumdan çıkacak neticeye göre inşaata hız verilmesi bekleniyor.

İki Ayrı İşi Fesh Edildi

Kırıkkale Hükümet Konağı işini ihale ile alan İnter As firmasının Kırıkkale’de iki ayrı işi daha bulunuyor. Firma Balışeyh ve Çelebi Emniyet Müdürlüğü binalarının da ihalesini almıştı. Ancak burada da işler yürümeyince ihaleler fesh edildi ve şirketin elinden alındı. İki yerde yeniden ihale yapıldı.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli