Anahtar Kelimeler:

Turizm Haftasına Kutlama

Turizm Haftasına Kutlama

 “Dünyanın En Hızlı

Gelişen Sektörü; Turizm”
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılışı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Fuarlarla İlimiz Tanıtılıyor

İl Kültür Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinliklerinin açılış programı düzenlendi. 37’incisi düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinin açılışına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er, Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Er, turizmin hem ulusal hem de uluslar arası alanda oldukça önemli olduğunu vurguladı. Turizm sektörünün dünyanın en hızlı gelişen sektörü olduğunu dile getiren Er, turizm haftasının insanların bilinçlendirilmesi alanında oldukça önemli olduğunu söyledi. “Tanıtımsız turizm önemsizdir” diyen Er, ilimizin tanıtımı noktasında ulusal ve uluslar arası fuarlarda etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Daha İleri Taşımak Gerekli

Açılış programında konuşan Belediye Başkanı Veli Korkmaz turizmin dünyada son 50 yılda öne çıkan yatırımlar arasında olduğuna dikkat çekti. Ülkemizin turizm açısından oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Korkmaz, her geçen yıl turizm alanında önemli adımlar atıldığını ifade etti. İlimizin de turizm anlamında kazandırılması gereken bir çok özelliği olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Son 3 yılda ilimizde gelişmişlik ve hizmet sunumunda önemli işler yapılıyor. Özellikle iç turizmde artı değerler kazandırmak adına önemli çalışmaları sürdürmek ve daha ileriye taşımak gerekiyor” dedi.

Önemli Çalışmalar Yapılıyor

Turizm Haftasının önemine değinen Kolat da konuşmasında ilimizin turizm potansiyelini değerlendi. Kırıkkale’nin önemli bir kavşak noktasında yer aldığını vurgulayan Kolat, yeni yapılacak projelerle birlikte ilimizin turizm alanında daha etkin olacağını dile getirdi. Turizm sektörünün dünya çapındaki önemine değinen Kolat, “İlimizde 121 sit alanı ve tarihi mekanlarımız var. Bunları turizme kazandırmak adına çalışmalarımız sürüyor.  Bu sektörde ciddi bir ekonomik kazanç söz konusu. Kimin ne kadar pay alacağı noktasında da bir yarış var. Biz de bu yarışta payımıza düşeni almak için çalışmalarımızı o yönde devam ettireceğiz” diye konuştu. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programında Turizm ve Otelcilik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Program kapsamında şiir resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca programın ardından Turizm Haftası konulu sergi açılışı gerçekleştirildi.

 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu