Anahtar Kelimeler:

"Birlikte Daha Aktif Spor" Projesi

 Toplantıya Katıldılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından hazırlanan "Birlikte Daha Aktif Spor" projesinin tanıtımı yapıldı.

Tanıtım Gerçekleştirildi

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Konar, Makine Kimya Enstitüsü Bölge Müdürlüğü Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, derneğin 60 yurt içi, 3 yurt dışı şubesiyle engelliler adına çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Konar, 81 ilde güçlü bir sivil toplum teşkilatı oluşturabilmeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti:

Proje Anlatıldı

"Gençlik ve Spor Bakanlığı ile `Birlikte Daha Aktif Spor" projesini başlatacağız. Sporun engelliler için ne kadar önemli olduğunu 2012 Londra Paralimpik Oyunları`nda gördük. Olimpiyat oyunlarından daha az sporcuyla temsil edildik. Ancak madalya sayısında olimpiyat oyunlarındaki sporcuları ikiye katladı. Engellilerin bu yüzden ülkeleri adına da çok büyük katkıları bulunuyor. En az yüz bin engelliyi harekete geçirmek, daha sağlıklı, daha güçlü, topluma daha iyi entegre olmuş bireyler haline getirelim diye böyle bir proje hazırlandı."

Kırıkkale’den Katılım

Konar, projenin temsilciklerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin yapacağını kaydetti. Projenin tanıtım programına, Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü katıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli