Anahtar Kelimeler:

Biçerdöver kontrolörü oldular

Biçerdöver kontrolörü oldular

 

İçlerinde bayan da var

 

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaklaşan hasat sezonundaki olabilecek ürün kayıplarını en aza indirmek amacıyla biçerdöver kontrolör kursu düzenlendiklerini söyledi.

 

Kurs düzenlendi

Eğitime il, ilçe müdürlüklerinde görev teknik elemanlar ile Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında çalışan personel katıldı. Teorik bilginin yanında, pratiğe dönük eğitimlerinde verildiği kurs kapsamında katılımcılara biçerdöverlerin çalışma prensibi ile hasat sırasında dane kaybına neden olan faktörler anlatıldı. Program sonunda eğitime katılan kursiyerlere başarılar dileyerek sertifikaları dağıtıldı.

 

Sertifika aldılar

Kırıkkale`nin hububat üretiminde önemli rolü olduğunu belirten Kırbaş, her geçen sene dane kayıp oranının daha da aza indirilmesi gerektiğini söyledi. İlde yaklaşık 150 bin hektar alanda hububat ekiminin gerçekleştirildiğini açıklayan Kırbaş, bu kadar alandan ortalama 375 bin ton ürün elde edildiğini, belirterek, "Bunun da yüzde birlik bir dane kaybının parasal değeri 250 milyon liraya denk geliyor. Bunun çiftçinin cebinde kalmasına gayret edilmesinin ülkeye en büyük hizmetlerden biri olur." dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli