Anahtar Kelimeler:

Gençlerle Sohbet Etti

Gençlerle Sohbet Etti

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek belediye hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi, öğrencilerin talep ve şikayetlerini dinledi.

Gençlerle Sohbet Etti

Yenişehir Yurt-Kur Caddesi`nde bulunan bir kafeteryada gerçekleşen toplantıda, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Üniversite öğrencileri ile sohbet etti. Önemli sorulara, önemli açıklamalar yapan Sungur, yöneltilen soruları teker teke cevaplandırarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere "Doğruyu söyleyen düşmanınız bile olsa o doğruya sahip çıkın. Yanlışı yapan dostunuz olsa bile karşısında durun" diyerek tavsiyede bulunan Sungur, Belediye Başkanlığının büyük sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu kaydetti. Başkan Sungur, "Gece olmasını istemiyorum. Biran önce gündüz olsa da insanların sıkıntısını dinleyip, sorunlarına çözüm bulalım diye düşünüyorum" dedi. 14 bin 600 kişinin yaşadığı bir yerleşimde 60 bin kişiye hizmet etmenin zor bir iş olduğunu söyleyen Başkan Sungur, belediyenin gelirinden çok giderinin olduğunu, ilçeye ve üniversite gençliğine daha iyi hizmet edebilmek için elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Çalışmaları Gençlere Anlattı

İlçe sınırlarında yaşayan öğrencilerin nüfus kaydı yaptırdıkları takdirde belediye hizmetleri için ek kaynak doğacağını ifade den Sungur, "Önceden nüfusu kaydını taşımak çok zor bir işti. Ancak şimdi öyle değil. Her şey elektronik ortamda yapılıyor ve çok kısa bir işlemle halledilebiliyor. Nüfus müdürlüklerine adres beyanında bulunduğunuz takdirde hemen bir tuşla işlem yapılıyor. Eğer biz bu 8 bin öğrencimizi kendi nüfusumuza kayıt ettirebilirsek, en az aylık 80 bin lira civarında bir kaynak gelir. Ben buradan sizlere söz veriyorum bu 80 bin liranın tamamını siz öğrenci arkadaşlarımıza kullanacağız" diye konuştu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli