Anahtar Kelimeler:

Vatandaş İşi Mahkemeye Götürüyor

Vatandaş İşi Mahkemeye Götürüyor

 Hızlı Tren konusunda vatandaşlarla TCDD mahkemelik olacak gibi görünüyor.

Vatandaşlar Tepkili

Hızlı Tren konusunda istimlak çalışmaları devam ediyor. TCDD Gar Müdürlüğünde arazisinden Hızlı Tren geçecek olan vatandaşlarla TCDD yetkilileri görüşme yapıyorlar. Vatandaşlar kendilerine ödenecek olan istimlak parasını az buluyor. Bu yüzden tartışmalar yaşanıyor. TCDD’nin ödeyeceğini açıkladığı bedelin rayiç bedelden çok daha az olduğu ileri sürülüyor.

Çok Az Teklif Ediliyor

Bu duruma itiraz eden vatandaşlar konuyu mahkemeye götürmeye hazırlanıyorlar. Vatandaşlar, “Evimizin rayiç bedeli 100 bin lira civarındaysa kurumun bize ödemek istediği para 60 ila 70 bin lira arasında değişiyor. 400 metrekarelik yere, içinde ev de olduğu halde 70 bin lira veriyorlar. İçine tadilat yapılmış binaya 62 bin lira teklif ediyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diyorlar.

Tcdd Açıklaması

TCDD yetkilileri kendilerinin fiyat belirleme yetkileri olmadığını söyleyerek, “Biz sadece istimlak konusunda görüşmeleri yapıyoruz. Vatandaşlara TCDD’nin teklif ettiği arsa veya ev fiyatını bildiriyoruz. Anlaşma sağlananlar var. Sağlanamayanlarla tekrar görüşeceğiz” diyorlar. Anlaşma sağlanamayan vatandaşlar ise konuyu mahkeme yoluyla halledeceklerini belirtiyorlar.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu