Anahtar Kelimeler:

İl Başkanları Haberkale'ye Konuştular

İl Başkanları Haberkale

 Kırıkkale’de üç iddialı partinin il başkanları yerel seçimle ilgili hazırlıklar, adayların durumu ve süreç konusunda Haberkale’ye özel açıklamalarda bulundular

Yerel Seçim Çalışmaları

Türkiye yerel seçimlere hazırlanıyor. Seçim için henüz çok zaman var ama yerelde seçim çoktan başladı. Kimi aday adayları açıklamalarını yaptılar. Seçimle ilgili çalışmalara çoktan başlamış durumdalar. Kırıkkale’de de üç iddialı partinin yerel seçim çalışmaları sürüyor. AK Parti, MHP ve CHP’nin il başkanları yerel seçimle ilgili çalışmaları, adayların durumu ve diğer konularda Haberkale’ye özel açıklamalarda bulundular. AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, henüz aday müracaatı olmadığını, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, adayı liyakatla belirleyeceklerini, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer’de seçimde terör konusuna vurgu yapacaklarını söyledi.

Göçer, Hazırlığı Anlattı

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, yerel seçimle ilgili hazırlıkları anlattı ve “Yerel seçimle ilgili çalışma ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Aday adaylarımız var. Kendilerini tanıtıyorlar. Cumartesi günü ilk aday adayımız Serdar Yarar açıklamasını yapacak. Peyder pey adaylarımız tanıtımlarda bulunacaklar. Mayıs ayına kadar bu çalışmalar böyle devam edecek. Haziran ayında ise merkez adayımızı belirleyip açıklayacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Aday Nasıl Belirlenecek?

Göçer, aday belirleme süreci ve diğer konularda da açıklamada bulunarak, “Adayımızı çeşitli yöntemlerle belirleyip, genel merkezle de görüşerek ilan edeceğiz. İlde belirleme sürecimiz olacak. Bazı kriterler uygulayacağız. Kamuoyu yoklamaları yaptıracağız. Genel merkezle de oturup değerlendireceğiz. Seçime henüz 1 yıl var. Bu süreç yeterli” diye konuştu.

Her Şeyi Anlatacağız

Partinin hazırlıkları hakkında da bilgi veren Göçer, “Merkezde mahalle komiteleri, sandık başı görevlileri belirlenip eğitilecek. Uzmanlarımız bu konuda onlara bilgiler verecek. Köy temsilcilerini belirleyeceğiz. Adayımız belli olunca da çalışmalara hız vereceğiz. AKP’nin tüm yanlışlarını anlatacağız. Özellikle terör ve APO konusunda açıklamalarımız olacak. Bunları konuşacağız. Belediye konusunda vatandaşımızın sıkıntıları var. Esnaf alacağını alamıyor, işçiler maaş alamadı. Mahalleler çamurdan geçilmiyor. Bunları anlatacağız. MHP’nin fikrini benimseyen herkesi de MHP çatısı altına davet edeceğiz ve ediyoruz” dedi.

Kavlak: “Bazı İsimler Var”

CHP İl Başkanı Ziya Kavlak’da aday belirleme süreci, yerel seçim çalışmaları ve diğer konularda açıklamalarda bulundu. Kavlak, “Yerel seçime yönelik hazırlıklara başladık. Sandık ve mahalle komitelerini belirliyoruz. Köy sandıklarında görev alacak arkadaşlarımızı tesbit ediyoruz. Mahalle komiteleri kuruluyor” dedi. Partiye  henüz aday başvurusu olmadığını ancak bazı isimlerin gündemde olduğunu ifade eden Kavlak, “Adaylar belli değil ama bazı girişimler var. Kimi isimler kamuoyunda gündeme geliyor” diye konuştu.

Kırıkkale’yi Kucaklayan İsim

Kendisinin aday olmayacağını söyleyen Kavlak, “Genel başkanımızın bir talimatı var. 2 yıl içinde referandum ve seçimler olacak. Teşkilat başkanları görevlerinde kalsın istiyor. Ben görevimi sürdüreceğim” dedi. Adayın nasıl belirleneceği hakkında da bilgi veren Kavlak, “Biz öncelikle liyakata bakacağız. Kırıkkale’yi kucaklayacak bir ismi arayacağız. Yerel siyasete ağırlık vereceğiz ve bu anlamda bir isim üzerinde duracağız. Merkez yoklaması yapabiliriz, ön seçim olabilir. Ön seçim her zaman meşrudur” dedi.

Demir: Henüz Müracaat Yok”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir’de yerel seçim çalışmaları ve aday belirleme konusunda açıklamalarda bulundu. Demir, seçimle ilgili hazırlık konusunda, “Sandık başı, okul sorumlusu, mahalle komitesi gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Yol haritamızı belirledik. Aksaklık olsun istemiyoruz. Bu yüzden işimizi sıkı tutuyoruz” diye konuştu. Partiye şu ana kadar bir aday başvurusu olmadığını açıklayan Demir, “Henüz bir aday müracaatı yok. Buna biraz daha erken diye bakıyoruz. İl merkezinde de ilçelerde de durum aynı” diye konuştu.

“Aday Değilim” Dedi

Kendisinin aday olup olmayacağı ve adayın nasıl belirleneceği konusunda da bilgi veren Demir, “Adayımızı bazı çalışmalar yaptıktan sonra belirleyeceğiz. Genel merkezimiz yoklama yapacak. Anketlerimiz olacak. Genel merkez ile istişareli çalışacağız” dedi. Demir, kamuoyunda kendisinin de aday olacağına dair iddialara ise, “Ben aday değilim” diye açıklamada bulundu.

HABER: MURAT TANIR



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli