Anahtar Kelimeler:

Köstekli Uyardı!

Köstekli Uyardı!

 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli bir basın açıklaması yaparak, kayıt kapsamındaki gıda işletmelerinin en 31 Mart’a kadar kayıt belgesi almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Mülkiyeti Kamuya Geçirilecektir

Köstekli yaptığı açıklamada, “Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğimize en son gönderdiği yazı ile kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, en geç 31.12.2013 tarihine kadar kayıt belgesi almak zorunda lığını tekrar hatırlatmıştır. Bu bağlamda 5996 sayılı kanun kapsamında madde 41-b) 30’uncu maddesinin 1’inci fıkrası gereği Bakanlıktan onay alması gereken işletmelerden, onay almadan üretim yapanlara on bin Türk Lirası, depo ve satış yerlerine beş bin Türk Lirası idari para cezası verilecektir. Bu işletmelerin faaliyetleri durdurularak ürünlerine el konulacak ve mülkiyeti kamuya geçirilecektir”

Yine Eğitim Açılacak

“Madde 41-c) 30’uncu maddenin 1’inci fıkrası gereği kayıt yaptırmayan üretim yerlerine ikibin Türk Lirası, Perakende Satış yapan işletmelere bin Türk Lirası idari para cezası verilecektir.  Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ayrıca gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletme sahipleri, yetkilileri ve çalışanlarına yönelik olarak 5996 sayılı kanun, gıda hijyeni ilgili çalışmaların devam ettiğini ekmek satan, üreten esnafımıza yine eğitim açılacağını belirtmiştir. Ekmek için Hijyen belgesi almak isteyen esnafın Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğine başvurmalarını istemektedir” dedi.

 



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli