Anahtar Kelimeler:

TREN TAM OLARAK NEREDEN GEÇİYOR?

TREN TAM OLARAK NEREDEN GEÇİYOR?

 Son dönemlerde demir yollarında yapılan çalışmalarla birlikte genişleyen demir yolu ağında Kırıkkale de önemli bir noktada yer alıyor

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hızlı tren teknolojisine sahip olan dünyada 8’inci Avrupa’da ise 6’ıncı ülke olan ülkemizde hızlı tren teknolojisindeki çalışmalar her geçen gün artırılıyor. 2016 yılına kadar tüm ülke genelinde yapılan çalışmalarla birlikte 15 il yüksek hızlı tren teknolojisinden yararlanmaya başlayacak. Bu teknolojiden yararlanacak iller arasında gelen Kırıkkale’de de bu anlamda çalışmalar devam ediyor. Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna 8 saatte ulaşmayı hedefleyen proje kapsamındaki çalışmaların ilimizde hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Gar Müdürü Derviş Kirlioğlu hızlı tren güzergahları hakkında bilgi verdi.

HIZLI TRENİN GEÇECEĞİ YERLER

Yüksek Hızlı Tren Projesi Kamulaştırma İşlerinin hızlı bir şekilde sürdüğünü söyleyen Kirlioğlu hızlı trenin geçeceği yerleri şu şekilde belirtti: “Merkez İlçesi, Kırık, Etileri Karacali, Ulaş, Aşağı Mahmutlar, Yukarı Mahmutlar, Balışeyh İlçesi, Hüseyinbeyobası, Eldelek, Kırlangıç, İzzettin, Kargın, Yahşihan İlçesi, Kılıçlar, Hisar, Bedesten, Kadıoğlu, Doğanlık, Yenişehir” Kamulaştırma işlemlerinin Gar Müdürlüğü’nce yürütüldüğünü söyleyen Kirlioğlu,  Ankara-Sivas hızlı tren güzergahında kalan taşınmazlar için maliklerle TCDD personeli arasında kamulaştırma uzlaşma görüşmelerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu