Anahtar Kelimeler:

Kütüphaneleri Ziyaret Edin

Kütüphaneleri Ziyaret Edin

 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın açılış programı gerçekleştirildi.

Kütüphane Materyalleri De Gelişti

25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası açılışı Valilik, Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla gerçekleştirildi. İl Kültür Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Kütüphane Haftası açılış programına Vali Ali Kolat, Kütüphane Müdürü Zeliha Atay’ın yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı. Program çerçevesinde konuşan Atay,  Yenileşim ve Kütüphaneciler temasıyla kutlanılan Kütüphaneler Haftasının önemine değindi.

Faaliyetler Anlatıldı

Yenileşme bakımından kütüphanelerin toplumla bilgi arasındaki önemli bir köprü oluşturduğuna dikkat çeken Atay, kütüphanelerin yenileşim açısından vazgeçilemez olduğunu vurguladı.  Kütüphaneler toplumun belleğidir diyen Atay, değişen teknoloji ile birlikte kütüphane materyallerinin de gelişip çeşitlendiğinin altını çizdi. Kütüphanelerde kitapların yanı sıra bilgiye ulaşılabilecek her türlü materyalin yer aldığını ifade eden Atay, Kırıkkale Halk Kütüphanesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Birçok Etkinlik Gerçekleştirildi

Programda konuşan Vali Kolat da kütüphanelerin önemine değinerek, ilimin okuma oranında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.  Tüm köklü milletler okumaya bağlı kültürlere sahip olduğunun altını çizen Kolat, gençlere seslenerek, “Bilgisayar ve Televizyon yerine kitaplarla haşır neşir olun” dedi. Kütüphane Haftası açılış programında kütüphane ve kitaplarla ilgili farkındalığı ortaya koymak amacıyla yapılan sokak röportajlarının yanı sıra Halk Kütüphanesi tanıtım slaytı gösterildi.

Sergi Açılışı Yapıldı

Açılış programında Halk Kütüphanesi tarafından toplanan mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalye 25 yaşında engelli bir gencin ailesine teslim edildi. Ayrıca programda Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletisinin ardından programda yıl içerisinde en çok kitap okuyan öğrencilere belge ve ödül verildi. Programın ardından Vali Kolat ve Kütüphane Müdür Atay tarafından Kütüphane Materyalleri Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu