Anahtar Kelimeler:

Sayokan Öğreniyorlar

Sayokan Öğreniyorlar

 Gençlerin Tercihi Türk Savunma Sporu

Gençlerin tercihi haline gelen Türk Savunma Sporu Sayokan`a Kırıkkale Üniversitesi ve Polis Meslek Yüksek Okulu yetkilileri sahip çıktı.

Mavi Kemere Terfi Etti

Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu`nda Türk Savunma Sporu Sayokan (Kağanların ve savaşçılarının yolu) eğitimi alan öğrenciler, toy sınavına katıldı. Kırıkkale Üniversitesi`nde Sayokan eğitimi alan 150 öğrenciden 35`i sınava girdi ve mavi kemere terfi etti. Üniversite öğrencilerinin çoğunun bayan olması dikkat çekti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, Sayokan`a desteklerinden dolayı Müdür Yardımcısı Mahir Sofuoğlu`na teşekkür etti. Sofuoğlu ise, Sayokan`ı bir milli spor olarak gördüğünü ve bu konuda her türlü desteği vermekten kaçınmadığını belirterek, ücretsiz eğitim veren Basutçı Aybar Sedat Bozlak`ı bu açıdan takdir ettiğini ifade ederek, hayranlığını dile getirdi.

Onur Belgesi Verildi

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu`nda yine Basutçı Aybar ünvanlı Sedat Bozlak tarafından verilen Sayokan eğitiminde 18 öğrenci toy sınavına katıldı ve sarı kemere etti. Sınav Ankara`dan gelen Sayokan ekibi tarafından gerçekleştirildi. Ekipte, Ankara Altınpark Alplık Okulu`ndan Ödrüm Aybar ünvanına sahip Murat Çekiç (5. San), Ankara Öveçler Alplık Okulu`ndan Aybar Ümit Can Kaya (3.San), dünyanın en yaşlı Sayokancısı 80 yaşındaki Tuyun lakaplı Allahverdi Pezük (1.San) ve Tuyun Atilla Mutlu (1.San) hazır bulundu. 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Şube Müdürü Aykut Yavuzoğlu, Sayokan`ın polislerin hem meslek hayatında hem de sosyal hayatlarında kullanabilecekleri önemli bir spor dalı olduğunu söyledi. Sınav, kemerlerin takılması ve emeği geçenlere onur belgelerinin verilmesiyle sona erdi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli