Anahtar Kelimeler:

Tren Hızı 220 KM'ye Çıktı

Tren Hızı 220 KM

 Son Gelişmeleri Anlattı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Hızlı Tren çalışmalarıyla ilgili olarak dün partide düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trenin Hızı Artırıldı

Hızlı Tren projesinin gecikmesi konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ramazan Can, “Evet projede bir gecikme söz konusu oldu. Projenin Yozgat-Sivas ayağında çalışmalar sürüyor. Kırıkkale’deki gecikmenin sebebi Elmadağ-Kırıkkale arasında hızlı trenin hızını yavaşlatan proje oldu. Elmadağ-Kırıkkale arasında trenin hızı 185 kilometreye kadar düştü. Hızlı tren hızı standart olarak 205 kilometredir. Bu rakamın altına düşerse hızlı tren sayılmıyor.

Kamulaştırma Başladı

Elmadağ-Kırıkkale arasındaki hatta hız 185 kilometreye kadar düştüğü için proje yeniden ele alındı. Yeni bir proje hazırlandı. Bu projeye göre trenin hızı 220 kilometreye kadar çıkarıldı. Şimdi bu proje gerçekleştirilecek. Kamulaştırma çalışmaları başlıyor. Kamulaştırma fiyatları belirlendi. Tabii bir mahkeme ve itiraz süreci olacak. 2014 yılı sonunda alt yapı bitecek. Hızlı Tren’de 2015 yılında deneme seferlerine başlamış olacak” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli