Anahtar Kelimeler:

Fırtına Fena Vurdu

Fırtına Fena Vurdu

 Çatıları Uçurdu

Tabelaları Düşürdü!

İlimizde etkili olan şiddetli rüzgâr birçok hasara neden oldu. Dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar Adliye Sarayı’nın çatısını uçururken, birçok ev ve işyerinin de camı kırıldı.

Adliye Çatısı Uçtu

Adliye Sarayı binasının çatısından kopan saç kaplamalar Valiliğin bahçesinde yer alan otoparktaki araçların üzerine düşerek 8 aracın hasar görmesine neden oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan rüzgâr il içerisinde birçok hasara neden oldu. Adliye Binasının çatısından kopan saç kaplamaları düşüren rüzgâr nedeniyle bazı ağaçlar da devrildi. Çarşı içinde de Baştaş İş Hanı’ndan bir işyeri tabelası Zafer Caddesi’ne düştü. Tabela nedeniyle bölge polis tarafından geçişe kapatıldı.

Araçlara Zarar Verdi

Kopan saç kaplamaların özellikle park halindeki araçlara zarar vermesi sonucu olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri emniyet tedbiri alarak, vatandaşları uzak tuttu. Rüzgârın şiddetiyle düşen saç kaplamalardan bazıları çatılarda ve ağaçlarda takılı kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kalan saç kaplamaları keserek indirdi. Ayrıca fırtınada Sevgi Yolu’nda yer alan ağaç ve aydınlatma direklerinden bazıları da devrildi.

Bir Çok Olay Yaşandı

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olaylarda polis ekipleri vatandaşları uyarırken olası yaralanmaların önüne geçmek için adliye çevresini yaya trafiğine kapattı. Şiddetli rüzgar nedeniyle hava kalitesinde azalma, görüş uzaklığında düşüş ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini belirten meteoroloji yetkilileri vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gün boyunca bir çok yerde benzer olaylar yaşandı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli