Anahtar Kelimeler:

Rahmet Ve Saygı İle Anıyoruz

Rahmet Ve Saygı İle Anıyoruz

 O’nu İyi

Anlamak

Gerekiyor

İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla Kültür Merkezi’nde bir program gerçekleştirildi. Programda İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’da saygı ve rahmetle anıldı.

O’nu İyi Anlamalıyız

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 92. yıl dönümü münasebetiyle Kültür Merkezi7nde düzenlenen programa Vali Ali Kolat başta olmak üzere il idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Kolat, “İstiklal Marşı bizi en iyi şekilde anlatan dizelerden oluşuyor. O dizeleri bir araya getiren Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz. Ersoy, hem bir alim, hem bir öğretmen, hem bir veteriner hem de büyük bir şairdi. O’nu iyi anlamalıyız” diye konuştu.

Büyük Bir İnsandı

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ethem Polat, Mehmet Akif’in hayatı ve eserleri konusunda açıklamalarda bulundu ve Akif’in yoksulluk içinde yaşamasına rağmen, İstiklal Marşı ödülünü almadığını, bu anlamda çok yüce bir vatanperver olduğunu belirtti. Daha sonra İstiklal Marşı’nın hikayesi slayt eşliğinde anlatıldı. Ardından Gazi Ortaokulu öğrencileri tarafından İstiklal Oratoryosu sahnelendi. Köyün şehidi adlı tiyatro oyunu ile program son buldu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli