Anahtar Kelimeler:

Bize Hiç Katkıları Yok!”

 Bize Hiç Katkıları Yok!”

 Defterdar Açıkladı:

“Bize Hiç Katkıları Yok!”

Vergi haftası nedeniyle kurumları ziyaret eden Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkınay Kırıkkale’nin mali durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İlimizde yer alan ulusal kuruluşların mükellefiyet açısından Kırıkkale’ye katkı sağlamadıkların dile getiren Erkınay, bu kuruluşların küçük esnafa zarar verdiğini belirtti.

Vergi Tahsilat Oranı Yüzde 81

25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılan vergi haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk konması ile başladı. 24’üncüsü düzenlenen vergi haftası etkinlikleri nedeni ile Defterdar Mehmet Erkınay, ilk olarak Vali Ali Kolat’ı ve ardından Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında kentteki vergi tahsilatının yüzde 81 olduğuna değinen Erkınay, ilimizde yer alan ulusal markaların mali anlamda katkı sağlamadıklarını dile getirdi.

Büyüklerin Katkısı Yok

Belediye Başkanı Korkmaz’ı ziyareti sırasında kentin mali durumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erkınay, ilimizde yer alan Makine Kimya Endüstri Kurumu ve Tüpraş gibi kurumların yanı sıra yine ulusal olarak ilimizde hizmet veren marketlerin de vergi açısından Kırıkkale’ye destek sağlamadığını belirtti. Bu tür ulusal kurum ve kuruluşların vergi yükümlülüklerinin bağlı bulundukları illere ait olmadığının altını çizen Erkınay, bu kurumların küçük esnaflara zarar verdiğini vurguladı.

Küçük Esnafı Öldürüyor

Şehirde ulusal marketlerin küçük marketleri yok ettiğine değinen Erkınay, toptancıların bile büyük marketler karşısında tutunmakta zorlandıklarını söyledi. “Alışveriş merkezleri küçük esnafı öldürüyor” diyen Erkınay, bu büyük marketlerin kendilerini mükellefi olmadığını ve ilimizde bulunan toptancılardan mal almadıkları için küçük esnafı zor durumda bıraktıklarını belirtti. Merkezde açılan dükkânların kısa bir sürede kapandığını vurgulayan Erkınay, ilimizde sanayi kuruluşlarının artması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bizde Yüzde 35 Bile Değil

Kırıkkale’nin sanayi şehri olarak bilindiğini belirten Belediye Başkanı Korkmaz da ilimizin sanayi alanında gelişmesi gerektiğini dile getirdi. Kırıkkale’de tüketen nüfus sayısının hiçbir zaman değişmediğini vurgulayan Korkmaz, esnaf açısından eskiye oranla bu yıl önemli bir düşüş yaşandığını ifade etti. Alışveriş merkezi oranlarının Avrupa’ya göre oldukça düşük olduğunun altını çizen Korkmaz, “Avrupa’da yüzde 85-90 arasında olan bu oran bizde henüz yüzde 35 bile değil” diye konuştu. 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı