Anahtar Kelimeler:

7 Bin 614 Kişi Hacca Gitmek İçin Bekliyor

7 Bin 614 Kişi Hacca  Gitmek İçin Bekliyor

 Yoğun Başvuru…

Kutsal topraklara hac ibadeti için gitmek isteyen vatandaşlar kayıtlarını İl Müftülüğüne yaptırdı. Şubat ayı başında başlayan ve 22 Şubat günü sona eren başvurulara göre ilimizde 7 bin 614 kişi kutsal topraklara yolculuk için başvuru yaptı.

7 Yıl Bekleyenler Var

İl Müftülüğü’ne yapılan hac kayıtları 22 Şubat Cuma günü sona erdi. 4 Şubat tarihinde başlayan hac kayıtlarına bu yıl ilk defa kayıt yaptıranların sayısı bin 563 kişi olduğu belirtildi.

Daha önceki yıllarda 6 bin 51 kişinin kayıtları yenilenirken bu yıl yapılan kayıtla birlikte toplada 7 bin 614 kişi kutsal topraklara gitmek için İl Müftülüğüne başvurdu. Bu yıl hacca gitmek için kayıtlarını yenilenler arasında 7 yıl bekleyenler dahi bulunuyor. Bir önceki yıl kayıt yaptıranlara öncelik verilecek olan kurada daha önce bekleyen kişilerin beklediği yıl hesaplanarak karesi çıkarılacak.

Kura Çekimi Olacak

Kurada kişi ismi alındığı kare kadar bilgisayara geçirilerek uzun süre bekleyen adaylara öncelik tanınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hac kuralarının tarihi henüz belli olmadı. Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre 2013 Hac Kuraları da 1 ay erken çekilecek. 2013 Hac kuralarının Mart ve Nisan ayları arasında çekilmesi bekleniyor. Kesin tarihin ise bugünlerde Diyanet tarafından açıklanması öngörülüyor. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli