Anahtar Kelimeler:

Neden Düşüş Yaşanıyor?

Neden Düşüş Yaşanıyor?

 Kırıkkale’de Gerileme Devri Başladı!

Konut satışlarında uzunca bir dönem rekor kıran Kırıkkale’de satışların düşmeye başladığı gözleniyor…

Emlakçılar Açıklıyor

Kırıkkale’de konut satışları eskisi gibi değil artık. Konut satışlarında düşüş gözleniyor. Açıklanan son verilere göre Kırıkkale geçen yıla oranla konut satışlarında gerilemeye başladı. Kırıkkale’de yaklaşık 10 yıl boyunca konut satışlarında rekor kırılmıştı. Öyle ki, konut fiyatları 350 bin liraya kadar çıktı. Bu durum bir çok yabancı müteahhidin Kırıkkale’ye gelmesini de sağladı. Ancak işler tersine dönmüş gibi görünüyor.

Konut Sayısı Fazla

Geçen hafta açıklanan verilere göre Kırıkkale konut satışlarının durduğu ve düşüşe geçtiği iller arasına girdi. Bunun sebebini Kırıkkale’deki emlakçılar açıklıyor. Emlakçılar: “Kırıkkale’de arıtk konut sektöründe doygunluğa ulaşıldı. Rakamlara bakıldığında konut ihtiyacından fazla konut yapılmış durumda. 2 bin küsür adet konut fazlamız var. Fiyatlar da astronomik oranda yüksek olunca, durgunluk yaşanmaya başladı” diyorlar.

İkinci Ele Düşmeye Başladı

Konut sektöründe gerilemenin artacağını belirten emlakçılar, “Konut fazlası belli. Fiyatlar da yüksek. Üstelik bazı konutlar ikinci ele düşmeye başladı. Yüksek fiyattan kimse ikinci el konut almak istemiyor. Bu yüzden alım oranı düşmeye başladı. Yüksek fiyata tek bir konut almaktansa birkaç konut almak da mümkün. Bu yüzden emlak alacak olanlar artık daha fala düşünüyor” diyorlar.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli