Anahtar Kelimeler:

Büyük Yankı Yaptı!

Büyük Yankı Yaptı!

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş’ın kendine makam odası yaptırdığına dair haber ve açıklamaları geniş yankı buldu.

Tepki Yorumları

Sitemizde önceki gün yayınlanan ve Genel Sekreter Dilek Öztaş’ın açıklamalarını içeren habere bir çok vatandaş ve okurumuz tepki mailleri ile hislerini dile getirdi. Sitemizdeki haberlere gelen yorum maillerinin hemen hemen tümünün tepki içerdiği gözlendi. Haberi okuyan bir çok kişi makam tepkisini dile getirirken, Öztaş’ın ve diğer yöneticilerin kendilerine makam odası yaptıracağına sağlık sistemi ile ilgilenmesini ve sistemdeki sıkıntıları gidermelerini önerdiler.

Kamu hastaneleri kurumunun faaliyete geçmesiyle tek yönetim altında toplanan hastanelerin tamamında çalışanlarda huzursuzluk, hasta ve hasta yakınlarında memnuniyetsizlik gün geçtikçe artmaktadır.    

Yüksek ihtisas hastanesi bir zamanlar ilimizle birlikte bölgemiz insanına da özellikle geriatri ve fizik tedavi  alanlarında  sağlık hizmeti verip ilimizin sağlık turizmi açısından  kalkınmasında önemli bir faktördü.Fiziki mekân itibariyle Türkiye’nin en iyi yerleri arasında olan geriatri ve fizik tedavi merkezlerinin bulundukları yerden alınarak devlet hastanesine nakledilmesi hastaların ciddi anlamda şikâyetine neden olmuştur.

Bu merkezler yeni yapılanma adına idarecilere makam odaları olarak tahsis edilmiş; zaten ciddi anlamda borç yükü altında olan hastaneye yeni maddi külfet olarak yansımıştır. Hastane personeli uzun süreden beri zorunlu ödeme haricinde döner sermaye alamamış olup her binada kendilerine makam odası dizayn eden idarecilerin bu tutumunu çalışan personel hayretler içerisinde izlemektedir.

Hemen hemen her branşta fırsatını bulan tecrübeli Doktor ve diğer sağlık personeli hastaneden ayrıla bilmek için tüm imkanları kullanmakta ya da istifa etmektedirler.Son dönemde hastaneden ilişiği kesilen personel sayısına bakıldığında bu durum daha net anlaşılacaktır.

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli