Anahtar Kelimeler:

Böylesi İlk Kez Oluyor!

Böylesi İlk Kez Oluyor!

 Namaz Kılan Yaşlı Kadını

Bayıltıp Bileziklerini Çaldılar

Kırıkkale`de bir eve giren hırsızlar, namaz kılan yaşlı kadını bayıltarak, umre için biriktirdiği bileziklerini çalıp kayıplara karıştı.

Bayıltıcı Bir Madde Koklattı

Edinilen bilgilere göre olay, Kaletepe Mahallesi`nde meydana geldi. Eşi camiye giden Şeker Durmaz (72), evinde namaz kılmaya başladı. Bu esnada dışarıdan bazı sesler geldiğini duyan Durmaz, eşi Haşim Durmaz`ın evine geldiğini zannetti. Yaşlı kadının evde yalnız olduğunu fırsat bilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler eve sinsice girerek, namazda olan Şeker Durmaz`a bayıltıcı bir madde koklattı. Durmaz, kokladığı maddenin etkisiyle bayılırken, şahıs ya da şahıslar evi arayarak, talihsiz kadının umreye gitmek için biriktirdiği bilezikleri ve gençliğinden sakladığı çeyizlik eşyaları alıp kayıplara karıştı.

Hastaneye Kaldırıldı

Camiden eve dönen Haşim Durmaz ise içeri girdiğinde, eşini yerde baygın halde görünce, komşularından yardım istedi. Yaşlı kadın, olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Eve hırsızların girdiğini fark eden Haşim Durmaz, polise de haber verdi. Şeker Durmaz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, halen yaşadıklarının etkisinde kalan yaşlı kadın, olayı hatırladıkça fenalık geçiriyor.

Çalışma Başlattı

56 yıldır oturduğu mahallede, evine giren hırsızlar nedeniyle üzgün olduğunu dile getiren Haşim Durmaz, "Yıllardır inşaatlarda çalıştım. Irgatlık yaparak büyüdüm. Alın terime hiçbir zaman haram karıştırmadım. Eşimle biriktirdiğim bu bileziklerle ve üzerine de ilave yaparak umreye gidecektik. Ama nasip olmadı. Şimdi bu olay nedeniyle o mübarek yerlere gidemeyeceğiz. Namaza gitmiştim. Eve geldiğimde eşim yerde baygın olarak yatıyordu. Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimi kaldırmaya çalıştım, seslendim, elini kolunu hareket ettirerek salladım ve komşulardan yardım istedim. Hırsızlar, eşime eter koklatarak bayılttıktan sonra, evdeki bileziklerle eşime ait özel eşyaları alıp kaçmışlar" şeklinde konuştu. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ise, zanlıların bulunması için çalışma başlattı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu