Anahtar Kelimeler:

Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Uyardı!

 Bu Uyarıya Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Kırıkkale’nin de yer aldığı bazı iller için uyarıda bulundu. Önümüzdeki günlerde yağışlı ve soğuk hava etkili olacak.

Uyarı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun güney ve batısı, Batı Karadeniz`in batısı ile Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık Değerleri

Hava sıcaklığının, Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege`de 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve doğu, Marmara`nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Akdeniz`in kıyı kesimi, Hatay çevreleri, İç Anadolu`nun güney ve doğusu ile gece saatlerinde Marmara`nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Buzlanma Uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kırıkkale Uyarısı

İç Anadolu parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Çankırı`nın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli